Délmagyar logó

2018. 04. 26. csütörtök - Ervin 14°C | 25°C Még több cikk.

Betörők nyomában

Nagy erőkkel folyik a nyomozás a soproni családi házak sérelmére elkövetett betöréses lopássorozat ügyében. Pénteken ismét Sopronban jártak a betörők.
A Soproni Rendőrkapitányságon külön erre szakosodott nyomozócsoport eredt azoknak a betörőknek a nyomába, akik főként családi házak kárára követnek el betöréses lopásokat. A rendőrök pénteken éjjel is lesben álltak, sikerülhetett is volna az akció, ha a sértettek megfelelően rea-

gálnak.
– Két helyszínen is megzavarták a betörőket „munka” közben. Hogy mégsem sikerült elfogni őket, annak az volt az oka, hogy a sértettek mindkét esetben csak órák múlva értesítették a rendőrséget – mondta el a Kisalföldnek Lőrincz Zoltán őrnagy, aki – már nem először – hangsúlyozza: – Ahhoz, hogy sikeres legyen a nyomozás, nagyon fontos a lakosság együttműködése. Amikor észreveszik a lopást, a betörést vagy idegent találnak a lakásban, a kertben vagy akár a szomszéd udvarában, kerítést átmászó alakokat vagy zárral babráló ismeretlent látnak, akkor az a legfontosabb, hogy haladéktalanul értesítsék a rendőrséget a 107-es segélykérőn vagy a Soproni Rendőrkapitányság közvetlen vonalán, a 311-234-es számon. Ha ezután a családtagok vagy szomszédok segítségével még figyelemmel is kísérik a gyanús személyek mozgását, feljegyzik autójuk rendszámát, óriási segítséget nyújtanak a munkánkhoz. Előbb azonban mindenképpen hívjanak bennünket, hogy a járőr vagy a nyomozó a helyszínre indulhasson, ahol a kapott információk birtokában megkezdheti az üldözést.
A pénteki betörésekkel kapcsolatban Lőrincz Zoltán elmondta, a tettesek a teraszajtókon jutottak be a házba, ám a tulajdonos meglepte őket, így akciójuk sikertelen maradt. Az őrnagy és csapata várja azok jelentkezését, akik délután hat óra körüli időben a Jókai és a Frankenburg utca kereszteződésének környékén, valamint 18.30 óra körül az Ady Endre úton láttak gyanús személyeket vagy gépkocsit. A 06-20/9382-

854-es telefonszámra a jövőben is várnak minden olyan bejelentést, ami a betöréssorozat elkövetőinek felkutatásában, elfogásában segítheti a rendőrséget.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Doboz a levélpapírhoz

Tovább olvasom