Délmagyar logó

2017. 10. 17. kedd - Hedvig 9°C | 23°C Még több cikk.

Betörtek a Firefoxhoz

Hacker-támadás áldozatává vált a Mozilla Foundation marketing oldala, a SpreadFirefox.com, ami a Firefox népszerűsítését tűzte ki célul - írja a hwsw.hu weblap.
A támadók egy biztonsági sebezhetőséget használtak ki, és vélhetően hozzájutottak az oldalra regisztrált felhasználók személyes adataihoz is, így bejelentkezési nevükhöz, jelszavukhoz.
Személyes adatokhoz is hozzájuthatott a tettes

A betörést július 12-én fedezték fel, ezt követően a weboldalt azonnal leállították. A Mozilla Foundation vezetői szerint a feltört szervert kizárólag spamküldésére használták fel, ugyanakkor felhívták arra is a figyelmet, hogy akár az oldalon regisztrált felhasználók is veszélyben lehetnek.

"Úgy tűnik, hogy a támadó nem nyúlt az oldalon tárolt személyes adatokhoz, azonban a biztonság kedvéért minden felhasználónknak javasoljuk, hogy változtassa meg jelszavát" -- olvasható a Mozilla egyik mérnökének, Asa Dotzlernek felhívásában. "Ha valaki megadta az e-mail címét a Spread Firefox oldalon, akkor minden bizonnyal kapott levelet a jelszó megváltoztatásával kapcsolatos tanácsokról" -- tette hozzá.

A Spread Firefox oldal mögötti adatbázisban a regisztrált felhasználók valódi neve, egy megadott URL, e-mail cím, azonnali üzenetküldő kliensen használatos nicknév, lakcím, születési dátum, privát üzenetek és jelszó kerül tárolásra. A támadó ezekhez gond nélkül hozzáférhetett, de kérdéses, hogy élt-e ezzel a lehetőséggel.

Tekintettel arra, hogy az adatbázisban a felhasználó azonosítói is szerepelnek a jelszava mellett, így annak is nagy az esélye, hogy a támadó hozzáférhet a felhasználók által más oldalakon elhelyezett adataihoz, vagy visszaélhet személyiségével egy azonnali üzenetküldő kliensen keresztül, ha az adott felhasználó ugyanazt a jelszót használja mindkét helyen. Ennek veszélye miatt a Mozilla Foundation azt is javasolja, hogy a regisztrált felhasználók mindenhol változtassák meg azt a jelszavukat, amit a SpreadFirefox oldalon is használtak.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Gyors Solberg

Autósport

Az összetettben második norvég Petter Solberg teljesítette a… Tovább olvasom