Délmagyar logó

2017. 06. 29. csütörtök - Péter, Pál 25°C | 33°C Még több cikk.

Bezár a székesfehérvári IBM-gyár

Bezárja székesfehérvári üzemét az IBM – jelentette be kedden Székesfehérvárott a cég európai gyártásért felelős alelnöke.

Dieter Münk elmondta: a merevlemez-gyártás november 30-val szűnik meg Magyarországon, ezt követően 2003 első felévének végéig kerül sor a gyártósorok leszerelésére és az üzemterület kiürítésére.

A döntésre az IBM a merevlemez-meghajtók piacán tapasztalható kereslet-visszaesés miatt kényszerült – mondta Dieter Münk.

A döntés a fehérvári gyár 3 ezer 700 munkavállalóját érinti, közülük 2.100-an IBM-es állományban vannak, 1.600 ember pedig kölcsönzött munkaerőként dolgozott a cégnél.

Az európai gyártásért felelős alelnök elmondta: a döntés nem érinti az IBM egyéb Mgyarországon levő sikeres és növekvő vállalkozásait, a váci gyártóegységet, és az újonnan alakult két gazdasági társaság, az IBM Global Services Kft. és az IBM Service Company Kft. működését, valamint az 1936-ban alapított IBM Magyarország Kft. tevékenységét.

Új munkahelyeket ígérnek a szaktárcák

A Gazdasági és a Közlekedési Minisztérium (GKM) a Videotonnal együttműködve erőfeszítéseket tesz annak érdekében, hogy az új beruházás ösztönzés, a Smart Hungary-Okos Magyarország program keretében olyan fejlesztések valósuljanak meg a régióban, amelyek új munkahelyeket teremtenek – közölte a GKM.

A Foglalkoztatáspolitikai és Munkaügyi Minisztérium is haladéktalanul segít a létszámleépítések okozta gondok enyhítésében.

(MTI)

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A terror mementói

Giber Katalin magyaróvári tanársegéd golyószaggatta, véres lódenkabátja és Schwendtner Ferenc, a… Tovább olvasom