Délmagyar logó

2017. 05. 28. vasárnap - Emil, Csanád 13°C | 25°C Még több cikk.

Bezárhat a patikák egyharmada

Bezárhat a patikák egyharmada, ha hatósági árasak lesznek a gyógyszerek, és ennek részeként az egészségbiztosító egységesen 20 százalékkal, jövőre 35 százalékkal kevesebbet fizet a gyártóknak a támogatott orvosságokért - írta szakértői véleményekre hivatkozva a Népszabadság szerdai száma.
A napilap arról számolt be, hogy megtették tétjeiket a cégek a kormány gyógyszerpiaci megszorító csomagjára. Az Innovatív Gyógyszergyártók Egyesülete (IGYE), miközben pontosítást kért a kormányzati javaslatról, határozottan elutasított minden hatóságiár-csökkentési kísérletet. A Magyarországi Gyógyszergyártók Országos Szövetsége (Magyosz) egyelőre nem akart részletekről beszélni, várják a kormány válaszát.

Ezen elvárásnak Nagy Anna kormányszóvivő viszont már részben eleget tett, amikor bejelentette: nem lehetnek tekintettel a Magyosz által önként vállalt 25 milliárdos válságadó megcímkézésére. A szervezet azzal a feltétellel ajánlotta az összeg befizetését, hogy azt a kormány az egészségügyi bérekre fordítja. Nagy Anna szerint ehhez csak a gazdaság stabilizálása teremthet alapot.

A kormányszóvivő a Népszabadságnak elmondta: mintegy 30 javaslat érkezett hétfő estig a gyártóktól és a szakmai szervezetektől, ezeket még most dolgozzák fel. A kormány április végén dönt, és ahogy fogalmazott, nyitottak a gyártók javaslataira. Csak a sarokszámokat vésték kőbe, valamint azt, hogy a betegek terhei nem nőhetnek - tette hozzá.

Olvasóink írták

 • 3. bánki 2011. április 14. 07:15
  „Valami piacgazdaságról vagy mi a manóról olvastam az elmúlt húsz évben.”
 • 2. dodó 2011. április 13. 11:15
  „Ha egyharmaduk bezárna, még mindig hússzor annyian lennének, mint ´89 előtt.
  Igaz, akkoriban nem reklámoztak óránkért többször is gyógyszereket a tévében, sőt nem voltak jól fizetett orvoslátogatók, az orvosokat pedig nem korrumpálták a gyógyszergyártók. Ja, és a világhírű gyógyszergyáraink magyar tulajdonban voltak és nekünk hajtottak hasznot.”
 • 1. deszkás 2011. április 13. 08:44
  „Mennyi is van Szegeden? Ügyeletet meg egyik se akaródzik adni.”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Húsz év börtönre újabb 22 hónap

Rácsapta az őrre a zárka ajtaját egy elítélt a börtönben, ezért hivatalos személy elleni erőszak és… Tovább olvasom