Délmagyar logó

2017. 09. 21. csütörtök - Máté, Mirella 11°C | 17°C Még több cikk.

Bezárt menzák Pest megyében

Váratlan és nehéz helyzet elé állította Pest megye 18 középiskolájának vezetését, hogy a fenntartó megyei önkormányzat és a közétkeztetést végző cég anyagi vitája miatt csütörtöktől bezártak a menzák. Ki-ki leleményessége és kapcsolatai révén boldogult ebben a két napban.
A péceli Fáy András Szakközépiskolában és Kollégiumban csütörtökön vajas kenyeret, majd a helyi általános iskola révén ebédet is tudtak adni a diákoknak, pénteken pedig már reggelit, ebédet és vacsorát is kaptak a bentlakók – számolt be a kialakult helyzetről Ivánkovicsné Polmüller Brigitta intézményvezető. Kiemelte: mindenképp megoldják a gyerekek étkeztetését.

A szigetszentmiklósi Táncsics Mihály Gimnázium négyszáz menzás diákja csütörtökön az iskolában zsíros kenyeret kapott, pénteken pedig otthonról vitt ennivalót - tájékoztatta Gelencsér László igazgató az MTI-t. Hozzátette: "ezt egyszer meg lehet csinálni, minden nap azonban nem". Tapasztalatai szerint a szülők megértőek az átmeneti helyzetben, bár nehezményezik, hogy nem kapnak korrekt tájékoztatást, és az ügy valódi hátteréről a médiából kellett értesülniük. Az igazgató elmondta: több vállalkozót is megkerestek annak érdekében, hogy a jövő héten mindenképpen legyen meleg étel.

Az MTI információi szerint Szentendrén alapítványi pénzből sikerült megoldani a kétnapi étkeztetést, a gyerekek uzsonnacsomagokat kaptak. A szülők körében visszafogottak a reakciók, hosszabb távon azonban elfogyhat a türelem. Ha nem sikerül jövő hétre rendezni a problémát, csaknem százharminc tanuló étkeztetéséről kell gondoskodni valahogy ( más iskola nem található a közelben).

Nem maradt éhen senki a dabasi Táncsics Mihály Gimnáziumban sem. A rászorulóknak hideg élelmet osztottak, miközben igyekeznek felkészülni a következő napokra: a mintegy százkilencven menzás diák étkeztetésére - közölte Pásztor Gergely igazgató. Tárgyalásokat folytatnak a városban működő főzőkonyha üzemeltetőjével, de bíznak abban, hogy sikerül helyreállítani a központi ellátást.

A monori József Attila Gimnázium konyháját is lezárta csütörtök reggelre a HunGast Kft. – mondta Megyeri István igazgató, hozzátéve: ötszáz tanulójuknak pénteken otthonról kellett ebédet vinnie.

Cegléden öt különböző profilú középiskolát, illetve kollégiumot, összesen 430 diákot érint a váratlan menzastop, ezért a város vezetése saját hatáskörben többféle intézkedést hozott az étkeztetés biztosítására - tájékoztatott Földi László (Fidesz) polgármester. Összesen 330 adag egytálételt főzettek meg – ez több mint 200 ezer forintnyi kiadással terhelte meg az önkormányzati kasszát -, s azokat műanyag edényekben juttatták el a diákoknak, akik az egyik kijelölt iskola tálalójában fogyaszthatták el az ebédet. A szintén érintett Dózsa György Kollégium számára egy olyan iskola juttatott meleg élelmet, ahol a Sodex végzi a közétkeztetést - tette hozzá a polgármester.

"Volt a szülők körében némi morgás, de konkrét panasz nem érkezett hozzám" - jegyezte meg, kiemelve: folyamatosan egyeztetnek a Pest megyei önkormányzattal.

Olvasóink írták

  • 2. deszkás 2011. március 05. 15:22
    „Kormányoldal? senki?”
  • 1. deszkás 2011. március 05. 13:03
    „Magyarázkodó kommenteket szivesen olvasnák.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Csontváry-hamisítványokból nyílik kiállítás Pécsen

Csontváry Kosztka Tivadar festőművész hamisítóinak munkáiból nyílik kiállítás hétfőn a pécsi… Tovább olvasom