Délmagyar logó

2018. 04. 21. szombat - Konrád 8°C | 22°C Még több cikk.

Bill Gates első osztaléka 100 milliót ért

A Microsoft történetében először fizet osztalékot. Ennek értelmében a cég elnöke, Bill Gates, aki amúgy is a világ leggazdagabb embere újabb 100 millió dollárral lett gazdagabb.

Bill Gates, a világ leggazdagabb embere újabb 100 millió dollárral lett gazdagabb. A 43 milliárd dolláros vagyonához képest "aprópénz"-nek számító összeget a Microsoft részvények osztalékaként kapta. Bill Gates jelenleg 611.749.300 darab Microsoft részvénnyel rendelkezik, a 0,16 dolláros részvényenkénti osztalék így 97,88 millió dollárnak felel meg. Steve Ballmer, a Microsoft elnöke 235.484.037 darab részvényének köszönhetően 37,68 millió dollárral gyarapodott.
Az eddig kibocsátott Microsoft részvények száma 5.346.450.000 darab, melynek osztaléka összesen 885,432 millió dollárnak felel meg. A Microsoft történetében most először fizetnek osztalékot a részvénytulajdonosoknak, mely elemzők körében kritikákkal társul: szerintük a részvényosztalék túl alacsony. Ennek ellenére úgy tűnik változás történt a Microsoft pénzügyi politikájában: a nyereséget eddig teljes mértékben visszaforgatták a cégbe, leginkább a kutatás fejlesztés részlegbe. Az informatikai piac legnagyobb résztvevői körében egyébként ritka az osztalékfizetés, ezért az akció a konkurencia körében nem talált pozitív fogadtatásra. A Microsoft akcióján felbátorodva a részvényesek nyomást gyakorolhatnak más cégekre.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nemzeti Filharmonikus Zenekar amerikai koncertkötútja

Január 17-én Las Vegasban adja két hónapos amerikai turnéjának első koncertjét a Nemzeti… Tovább olvasom