Délmagyar logó

2018. 05. 21. hétfő - Konstantin 13°C | 24°C Még több cikk.

Bill Gates személyesen mutatta be a Tablet PC-t

A Microsoft vezére, Bill Gates személyesen mutatta be a régóta várt Tábla PC-t, mely új fejezetet nyithat a személyi számítástechnika történetében. A nagyszabású rendezvényen a Microsoft mellett felsorakoztak a Tábla PC mellett elkötelezett hardver-, szoftver- és mikrochipgyártó cégek is.
A bemutatón az Acer, a Fujitsu, a HP, a Motion Computing, az NEC, a Tatung, a Toshiba America Information Systems, valamint a Viewsonic piacra érett fejlesztésit mutatták be, melyek között éppúgy megtalálhatók a billentyűzettel ellátott, és az anélküli hardverek. A fenti gyártók mellett a Matsushita Electric is bejelentette, hogy a Panasonic márkanév alatt hamarosan piacra dobja saját gyártmányú Tábla PC-jét.
A Windows XP operációs rendszer e speciális hardverre fejlesztett változatát, a Windows XP Tablet PC Editiont (melyről részletesebb információt hamarosan a Windows rovatban lehet olvasni) futtató újabb generációs notebookok már felismerik a kézírást is; az adatbevitel immár nemcsak a billentyűzet és az egér segítségével lehetséges, hanem egy digitális ceruzával is. Az eredmény egy olyan újszerű hordozható számítógép, melyet gyakrabban használhatunk, mint a korábbi notebookokat; helyhez kötetlenül: találkozókon, értekezleteken, egyetemi előadásokon stb.
„A Tábla PC premierje a mobil számítástechnika új fejezetét jelenti. Csak a képzeletünk szabhat határt annak, hányféleképpen használhatjuk ezeket a lélegzetelállító számítógépeket˝ – mondta Bill Gates. „ A Tábla PC nagyszerű példája annak, hogyan is alkalmazkodik a számítógép az emberi munkavégzéséhez, legyen szó akár egyszerű jegyzetelésről, vezeték nélküli hálózaton történő információcseréről vagy éppen egyszerű dokumentumok olvasásáról.”
Gates bejelentette, hogy több prominens amerikai napilap és magazinkiadó – többek között a Financial Times, a New York Times, a Forbes és a Slate magazin jelezte, együtt kíván dolgozni a Microsofttal annak érdekében, hogy kiadványaik a Tábla PC-ken is olvashatóak legyenek. A Tábla PC-re egyébként már több nagy cég is fejlesztett speciális alkalmazásokat. A legnevesebb gyártók közt megtalálható a Corel, az SAP, az Adobe, a Groove Networks, a ScanSoft valamint a Siebel Systems.
Az Intel, a Transmeta és a VIA Technologies fejlesztéseinek köszönhetően a Tábla PC-k alacsony energiafelhasználású chipekkel működnek. A Tábla PC-k a mai naptól kaphatóak az Egyesült Államokban, a fogyasztói árakat a gyártók határozzák meg.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Rendhagyó naptárlapok

Igazi kultúrcsemegét tartogat az az új könyv, amely Iván Csaba tanárújságíró tollából látott… Tovább olvasom