Délmagyar logó

2018. 05. 26. szombat - Fülöp, Evelin 16°C | 25°C Még több cikk.

Bill Gates visszavonul

Bill Gates, a Microsoft alapítója, elnöke és vezető szoftvermérnöke egy mai sajtókonferencián bejelentette visszavonulását.
Gates 2008 nyarától már nem kíván részt venni a vállalat mindennapi munkájában, és bár igazgatótanácsi elnöki posztját megtartja, idejének nagyrészében a feleségével közösen létrehozott karitatív alapítványnál fog dolgozni. Gates vezető szoftverfejlesztői pozícióját azonnali hatállyal Ray Ozzie veszi át, Craig Mundie-t pedig kutatási és stratégiai igazgatóvá nevezik ki.

"Az üzleti és technológiai szerepünk sosem volt még ilyen erős, a Microsoft az elkövetkezendő években biztosan tartani tudja piacvezetői posztját. Szerencsésnek érzem magam, hogy olyan rendkívül tehetséges emberek vesznek körül, mint Ray és Craig." - mondta - "A következő 2 évben teljes munkaidőben fogok velük együtt dolgozni, hogy gondoskodjak a pozíció zavartalan átvételéről."

Az 1975-ben alapított Microsoft nagyvállalatot 2005-ben Steve Ballmer vezérigazgató 3 divízióra osztotta, melyek vezetői Jim Allchin, Kevin Johnson, Robbie Bach és Jeff Raikes lettek, operatív vezetőnek pedig Kevin Turner-t bízták meg.

Szakértők szerint a Gates-korszak vége egyáltalán nem lesz érezhető a Microsofton, hiszen nagyon erős menedzsmenttel és stratégiával rendelkezik, amelyet az eddigi tapasztalatok alapján megfelelően végre is tud hajtani. A cég részvényeinek árfolyama tegnap 22,07 dolláron zárta a tőzsdei kereskedést, majd a bejelentés után 21,98 dollárra csökkent.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Pisilő szobrok – az egyenjogúság jegyében

Brüsszel jelképét, a pisilő kisfiút 1619-ben helyezték el a Grand Place-tól két sarokra. A… Tovább olvasom