Délmagyar logó

2018. 02. 18. vasárnap - Bernadett 1°C | 6°C Még több cikk.

Biopetrol: országos első az energiabajnokságban

Rangos nemzetközi elismerésben részesült a Délmagyarország Presztízs Díj egyik tavalyi kitüntetettje, a szegedi Biopetrol Kft., amikor a közelmúltban Brüsszelben átvette az európai energiabajnokság „Legmagasabb nemzeti szintű megtakarítás" díját.
Rangos nemzetközi elismerésben részesült a Délmagyarország Presztízs Díj egyik tavalyi kitüntetettje, a szegedi Biopetrol Kft., amikor a közelmúltban Brüsszelben átvette az európai energiabajnokság „Legmagasabb nemzeti szintű megtakarítás" díját. Ilyen elismerést országonként egy vállalat kap az egy évig tartó verseny végén, amelyben 2004 októberében magyar, francia, német, olasz, lengyel és angol cégek indultak el. A résztvevők arra vállalkoztak, hogy irodaházaikban a bajnokság ideje alatt a lehető legnagyobb energiamegtakarítást érik el.

Az épületeken azonban tilos volt bármiféle átalakítást végrehajtani, például utólag hőszigetelni azokat, vagy energiatakarékos fénycsöveket felszerelni. Ehelyett az irodában dolgozók hozzáállásának és szokásainak megváltoztatása által próbáltak minél több energiát megtakarítani. A verseny kezdetekor és a végén is számlákkal és mérőóraállásokkal kellett igazolni az energiafelhasználást.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Pannonhalma és Alsószeli testvérek

Hosszú távú együttműködési megállapodást írt alá Pannonhalma és a szlovákai Alsószeli önkormányzata.… Tovább olvasom