Délmagyar logó

2017. 02. 26. vasárnap - Edina -3°C | 10°C Még több cikk.

Bírálja a tervezett megszorításokat az LMP

Az LMP bírálja azokat a tervezett megszorításokat, amelyek a gyógyszerkasszát, a BKV-t és az egyéb költségvetési támogatásokat érintik.
Vágó Gábor, az ellenzéki párt országgyűlési képviselője szombati sajtótájékoztatóján azt mondta: mindig van lehetőség az állam működésének hatékonyságán javítani, az viszont nem megoldás, hogy "ha van egy túlsúlyos futónk, akkor levágjuk az egyik lábát". Mint fogalmazott, a megszorítások nem növelik a hatékonyságot, hanem a költségek "egyszerű húsbárddal való levágását" jelentik.

Szavai szerint a megszorítássorozat újabb felvonása annak az "improvizatív hazárdjátéknak", amelyet Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter folytat. Megjegyezte: már a költségvetés tervezésekor nyilvánvalóvá vált, hogy tarthatatlan elemeket tartalmaz, de a kormány az ellenzéki és szakmai hangok ellenére inkább a legkönnyebb eszközhöz, a "népsanyargatáshoz, megszorításhoz" nyúl. Az ellenzéki képviselő úgy véli: mindennek az az oka, hogy a kormány "észbe kapott", hogy az egykulcsos adó nem működik, és ennek hangot ad az Európai Bizottság is.

Vágó Gábor kijelentette: a gyógyszerkasszából már nem lehet több pénzt kivenni. Mint kifejtette, Molnár Lajos SZDSZ-es egészségügyi miniszter idején hatalmas összegeket vettek ki, az elmúlt másfél esztendőben két "Molnár Lajos-egységnyi" pénzt, most pedig újabb, két évre számított több száz milliárd forintos megszorítócsomag következik. Az LMP-s politikus álláspontja szerint ez az ellátás biztonságát veszélyezteti, mint mondta, nem lehet garantálni, hogy minden egyes beteg ki tudja majd fizetni a gyógyszerért azt az árat, amelyet a patikában kérnek.

A képviselő a BKV kapcsán a kerületi polgármesterekre utalva azt mondta: a 23 kiskirály érdeke szembemegy kétmillió budapesti érdekével, és úgy tűnik, a kormány ismét a saját "Döbrögijei" mellé áll. Kijelentette: a közösségi szolgáltatószektorból való pénzkivonás az egész budapesti közösségi közlekedés biztonságát veszélyezteti.

Szólt arról is, hogy a költségvetési intézményeknél fél éve nincs semmiféle beszerzés. "Megkérdezte-e egyáltalán Matolcsy, hogy van-e még fénymásolópapír vagy vécépapír a minisztériumokban, tudnak-e egyáltalán dolgozni?" - vetette fel Vágó Gábor. Hozzátette, hogy a megszorító intézkedésekkel nemcsak az állami szolgáltatások ellátása, hanem az egész állam működése is veszélybe kerülhet.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Feltörték az IKSZ honlapját

Az Ifjúsági Kereszténydemokrata Szövetség honlapjáról jelentős mennyiségű adatot töröltek. Tovább olvasom