Délmagyar logó

2017. 05. 26. péntek - Fülöp, Evelin 12°C | 22°C Még több cikk.

Bírálja az új betegirányítási rendszert az MSZP

Az MSZP szerint a betegirányítási rendszer megváltoztatása miatt sokan nem kapják majd meg időben a szükséges orvosi ellátást.
Garai István Levente országgyűlési képviselő szerdai budapesti sajtótájékoztatóján arról beszélt, hogy majdnem másfél tucat kórházban szűnt meg július 1-jével az aktív betegellátás, ezek az intézmények csak krónikus betegségben szenvedők vagy idős betegek gondozásával, rehabilitációval foglalkozhatnak.

Példaként hozta a kazincbarcikai, a kiskunfélegyházi és a tapolcai kórházat, megjegyezve, hogy bár a városokban harmincezer aláírást gyűjtöttek össze az aktív ágyak fenntartásáért, a kormány ezt nem vette figyelembe.

Az MSZP-s politikus elmondta: a kórházi ágyak, osztályok megszüntetése azt jelenti, hogy a térségben élők nehezebben, hosszabb idő alatt, esetenként 50-100 kilométerrel többet utazva juthatnak hozzá az orvosi ellátáshoz. Véleménye szerint az átalakítás ráadásul nem jár megtakarítással, mivel a betegszállítási költségek növekednek.

Kitért arra, hogy a jövő évi költségvetésben az ideinél hatvanmilliárd forinttal kevesebb jut az egészségügyre, az ágazati közkiadások így 4 százalék alá csökkennek, a visegrádi országok között egyedüliként.

Az egészségügyi béremelésről szólva azt mondta, a forrásaként megjelölt chipsadóból a vártnál kevesebb bevétel folyik be, ráadásul 29 milliárd forintot a gyógyító-megelőző kasszából vesznek el, tehát végső soron a betegektől és a szakdolgozóktól.

Garai István Levente arról is szólt, hogy ötezerrel csökkenhet az orvosok száma, ha a gazdasági tárca terveinek megfelelve valóban nyugdíjba küldik a 62 év feletti orvosokat, miközben százhetven háziorvosi praxis betöltetlen.
A gyógyszerkassza szűkítését azért bírálta, mert elmondása szerint az orvosságok húsz százalékát az emberek már ma sem tudják kiváltani.

Olvasóink írták

  • 3. Mozimasiniszta 2012. július 25. 19:14
    „Garai...Garai... csak annyit mondok: hordágyágnes - no meg, hogy kussolni illene !”
  • 2. igazságkereső 2012. július 25. 17:46
    „Az MSZP ne bíráljon semmit, hiszen nagyon aktív társaság volt Horváth Ágnes és Molnár Lajos idején,azaz: közös erővel tették teljesen tönkre a magyar egészségügyet, miközben ezért Horváth Ágnes és Molnár Lajos milliókat tett zsebre havonta!! Mikor méltóztatik rájönni az MSZP-s figuráknak arra, hogy amit tettek a kormányzásuk 8 éve alatt, az maga volt a "népírtás",és mint ilyenért bíróság előtt szokás felelni?!! Az viszont, hogy ezt megússzák-e vagy sem, az a mai magyar társadalom érettségétől függ, de ez be fog bizonyosodni,hogy valójában mennyire érett?!!”
  • 1. kopkop 2012. július 25. 14:18
    „Horváth Ágnes ténykedése idején az mszp miért nem bírált?”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Drágább lesz a busz mint a vonatjegy

Szeptember 1-jétől módosul a közösségi közlekedésben alkalmazott díjrendszer. Megszűnik az 5… Tovább olvasom