Délmagyar logó

2017. 01. 19. csütörtök - Sára, Márió -7°C | 0°C

Bírálták a jegybankot, zsugorodó biztosítók

A hazai szakértők bírálják a jegybank kommunikációját a pénzügyi válság begyűrűzése óta. A vélemények szerint a kamatpolitikával nem volt különösebb gond, ugyanakkor a makrogazdasági prognózisok veszítettek hitelükből.
Az MNB lassan reagált az árfolyamzuhanásra; jelentős forintgyengülés mellett is hangoztatta, hogy a gyenge árfolyam nem okoz gondot; majd visszakozni kényszerült, és védeni kezdte az árfolyamot - fogalmaznak az elemzők a Világgazdaságnak. A vélemények szerint a kamatpolitikával nem volt különösebb gond, ugyanakkor a makrogazdasági prognózisok veszítettek hitelükből.

Zsugorodó biztosítók

A hazai biztosítók díjbevétele körülbelül 14 százalékkal csökkent az első negyedévben, így alig több, mint 220 millió forintot ért el - írja a Világgazdaság a Magyar Biztosítók Szövetségének adataira hivatkozva. A visszaesés elsősorban annak köszönhető, hogy az életbiztosítási üzletág aránya 50 százalékról 40-re esett vissza. Főként az egyszeri díjas befizetések csökkentek, de folytatódott a visszaesés a befektetéshez kötött biztosítások területén is.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hoppá! Pelenkákat akasztottak az Országház körüli kerítésre

A babakocsis tüntetést a Fidesz női tagozata hirdette meg, de az Országház előtt összegyűlt mintegy ezerfős tömegben voltak férfiak is. Tovább olvasom