Délmagyar logó

2017. 06. 28. szerda - Levente, Irén 22°C | 35°C Még több cikk.

Bírósághoz fordul az edelényi polgármester

Bírósághoz fordul a független Molnár Oszkár vezette Edelény, amiért a Belügyminisztérium (BM) csak egy részét ismeri el azoknak a károknak, amelyeket a város szenvedett el a tavaly nyári árvíz miatt - írta szerdai számában a Népszava.
Csiszár Miklós, a település főjegyzője a lappal azt közölte: a BM a tavaly májusi első árvízre a vis maior-alapból kifizetett összeg csaknem felét visszafizettette az önkormányzattal, és a következő, júniusi árvíz – még le nem zárt – elszámolása is azt valószínűsíti, hogy ott is mintegy 110 millió forinttal kevesebbet ismer majd el a minisztérium a helyhatóság szerint pedig indokolt költségekből.

Ez az összesen mintegy 160 milliós hiány rendkívül súlyos helyzetbe hozza a települést, mivel idei költségvetésük amúgy is 300 milliós mínusszal számol, márpedig további megtakarítási lehetőség nincs az önkormányzat működésében, mert az elmúlt években minden megtakarítást hozó intézkedést megléptek – ismertette a lappal a körülményeket Csiszár Miklós.

Az önkormányzatot képviselő Magyar György ügyvéd a Népszavának elmondta, hogy közigazgatási peres eljárásban támadják meg a minisztérium döntését. Az ügyvéd hozzátette: ügyfelei megbízásából védeni fogja az esetleges gyanúsítottakat abban a büntetőügyben is, amelyben a tárca nemrég tett feljelentést jogosulatlan gazdasági előnyszerzés gyanújával az elszámolási vitával összefüggésben.

Olvasóink írták

  • 2. dodó 2011. február 23. 10:11
    „Kellett neked Oszkár, cigányozni?
    Kizártak a Fideszből, függetlenként kellett indulnod, együtt szavazol a Jobbik-kal.
    Mit vártál? Nem tanulsz semmiből?”
  • 1. igazságkereső 2011. február 23. 08:37
    „Mi lenne ha ebben az országban végre a tiszta jog érvényesülne és nem válnának szükségessé a külön utas egyezkedések?Szakértő egészen biztos, hogy pontosan meg tudja határozni az ár-és belvíz okozta károkat, ha pedig ez igaz, akkor talán nem kellene egy település életé tovább nehezíteni!! Miért folyik ez így nálunk Magyarországon, hogy emberek infarktust kapnak a köz érdekének képviselete közben, ugyan akkor egyesek milliókat, tízmilliókat,sőt százmilliós nagyságrendben tüntetnek el magánszámlákra közpénzeket? Belügyminiszter úr, közigazgatási és rendészeti miniszter úr, oly nehéz ebben az országban a törvényesség helyreállítása,az emberek érdekeinek megvédése fiskális spekulációtól, a multikulturális simlitől? Lehet egyáltalán ebben a káoszban végre rendet tenni?!!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tarlós: 19 milliárdot kaphat a BKV márciusban

A BKV márciusban 19 milliárd forintot kaphat az államtól, cserébe a főváros két ingatlant átadna -… Tovább olvasom