Délmagyar logó

2018. 05. 26. szombat - Fülöp, Evelin 16°C | 26°C Még több cikk.

Bírósági eljárás a komlói ingatlanügyben

Egy adásvételi szerződéssel kapcsolatban Páva Zoltán (MSZP) Komló polgármester ellen bírósági eljárás van folyamatban.
Folyamatban van az adásvételi szerződéssel kapcsolatos bírósági eljárás abban a komlói ingatlanügyben, amellyel összefüggésben nagy vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés gyanúját állapította meg a rendőrség Páva Zoltánnal, Komló szocialista polgármesterével szemben.

Páva Zoltán az MTI-nek szombaton azt mondta: korábban ugyan a szerződés bírósági megtámadása ellen szavazott, de miután a vevővel folytatott tárgyalások nem vezettek eredményre, megindították az eljárást. Hangsúlyozta, az ingatlanértékesítéssel kapcsolatos minden lépésről egyeztetett a tulajdonostárssal, a fideszes vezetésű Baranya Megyei Önkormányzattal. A Fidesz komlói szervezete pénteken juttatta el az MTI-hez azt a rendőrségi dokumentumot, amely szerint Páva Zoltánnal szemben nagy vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés gyanúja állapítható meg az ingatlan értékesítése kapcsán.

A gyanút a kaposvári rendőrkapitányság állapította meg "az eddig beszerzett bizonyítékok alapján". Mivel Páva Zoltán országgyűlési képviselő, a nyomozás lefolytatása a Központi Nyomozó Ügyészség hatásköre, így a rendőrség az ügy áttételéről határozott. A nyomozás ismeretlen tettes ellen - Kispál László és Polics József helyi fideszes képviselők feljelentése alapján - indult, miután a komlói és a Baranya Megyei Önkormányzat tagságával működő Komlói Szociális Kht. 2008 végén adásvételi szerződést kötött az egykori bányavagyon-hasznosító, ma idősek otthonaként üzemeltetett épület tulajdonrészének értékesítésére.

A vételár 45 millió forint plusz áfa volt. Bár a később elkészült szakértői vélemény szerint a szerződés a törvények szerint megtámadható, Páva Zoltán a társaság taggyűlésén a bírósági megtámadás elutasítása mellett szavazott. A komlói rendőrkapitányság elfogultságot jelentett be az ügyben, így az a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányságra, illetve a kaposvári rendőrkapitányságra került. Páva Zoltán pénteken azt mondta az MTI-nek: nem érzi magát bűnösnek.

"Tisztának érzem magam. Meglepett a gyanúsítás híre és meg vagyok döbbenve, mert engem az ügyészség még meg sem hallgatott" -– mondta.

Közlése szerint első körben, egy független ügyvédi iroda javaslata alapján, nem támogatta a szerződés bírósági megtámadását. Ügyvédjeik szerint a vevő ugyanis komoly értéknövekedést jelentő beruházásokat végzett az ingatlanon, így egy eljárás végén az eladó társaság, illetve az önkormányzat többet veszített, mint nyert volna. Hozzátette, még mindig folynak tárgyalások a vevővel annak érdekében, hogy utólag, az ingatlan értékét 65 millió forintban megállapító szakértői vélemény tudatában, fizessen többet az ingatlanért. A polgármester megjegyezte: amikor az ingatlaneladásról döntöttek, Polics József, a későbbi feljelentő, nem emelt kifogást.

Olvasóink írták

 • 2. Filctoll 2010. március 13. 21:57
  „Ez is MSZP-s volt?
  Jah a DÉLMAGYAR Jobboldali napilap, hát persze.”
 • 1. macs 2010. március 13. 21:16
  „Ezeket az ingatlanügyeket nem értem. Vannak ingatlanok, amikre szakértők értékbecslést adnak, majd eltelik egy kis idő és valaki kijelenti szerinte ez az ingatlan jóval többet ér, máris rohan a rendőrségre, az emberek pedig csalót kiálltanak és fejeket követelnek. Szerintem a piac dönti el, mi mennyibe kerül, mert az egyik ismerősöm 18 millióért árulja a lakását már vagy 2 éve. A kutyának se kell ennyiért. Most mennyi az ingatlan értéke ?
  Mondjuk veszek egy lepusztult lakást 8 mFt-ért, felújítom és mondjuk eladom 12 mFt-ért, akkor én most csaló vagyok.
  Vagy mondjuk az előbbi lakást lakottan megveszem 4 mFt-ért, a lakó elköltözik, ami nekem 5 mFt-ba kerül, majd eladom a lakást 10 mFt-ért, csaló vagyok?
  A kolói ingatlan esetében ki fogja eldönteni, hogy eredetileg valós volt-e az értékbecslés, mert az új tulajdonos már felújítási munkákat végzett rajta. A 45+ÁFA= 56,3 mFt, a 65 mFt nettó vagy bruttó, mert nem mindegy az első esetben 20 mFt, a második estben 8,7 mFt a különbség. Szóval, most mi mennyi?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Elfogták az erdőkertesi emberrablás értelmi szerzőjét

Elfogták az értelmi szerzőjét annak az erdőkertesi emberrablásnak, amelyben a sértettet állítólagos… Tovább olvasom