Délmagyar logó

2018. 02. 18. vasárnap - Bernadett 1°C | 6°C Még több cikk.

Bírósági stop a ferencvárosi MDF-jelöltnek

Szerdán tárgyal a ferencvárosi választási bizottság a kopogtatócédulák ellenőrzéséről - írja a Népszabadság. Négy beadvánnyal foglalkozik a testület, köztük a Jobbikéval.
Négy beadvánnyal foglalkozik a testület, köztük a Jobbikéval - a párt az SZDSZ-es tag, Janák Tamás lemondatását kéri a bizottságtól, az indoklás szerint azért, mert egy rejtett kamerás felvétel alapján "kiderült", hogy választási visszaélést követett el.

Az SZDSZ kopogtatócéduláit vizsgáltatná egy magánszemély is: tanúk előtt nyilatkoztatná valamennyi ajánlót, hogy tényleg a liberálisok jelöltjére adták-e le a szelvényt. Magánszemély beadványa alapján vizsgálhatják a Jobbikot is, azzal kapcsolatban, hogy a Magyar Nemzetért Mozgalom jelöltjére adott kopogtatócédulákat vettek át.

A negyedik beadványban egy - szintén - magánszemély valamennyi képviselő céduláit ellenőrizné. Közben a Fővárosi Bíróság kedden helybenhagyta a Fővárosi Választási Bizottság korábbi határozatát, így nem indulhat az január 11-i időközi parlamenti választáson az MDF jelöltje.

A bíróság szerint a választási bizottság nem tehetett mást, mint hogy megállapítsa: elegendő érvényes aláírás hiányában elutasítja az MDF-es Dézsi Mihály nyilvántartásba vételét - írja a lap.

Olvasóink írták

 • 4. FűzfaVessző 2008. december 31. 12:09
  „A D-209-es ügynök szerint is a Strabag Demokraták Szövetsége tele van korrupciós ügyekkel,Ő már csak tudja.
  F.V.”
 • 3. achilleus 2008. december 31. 10:42
  „Ugyanarról nem szabadnépes stílusban:
  "2008-12-31 09:56
  Csalásgyanús - Az SZDSZ ajánlószelvényeiről tárgyal a bizottság
  Szerdán tárgyal a ferencvárosi választási bizottság a kopogtatócédulák ellenőrzéséről. A testület négy beadvánnyal foglalkozik, kettő közülük a helyi SZDSZ csalásgyanús ügyére vonatkozik.
  A Jobbik Janás Ferenc, a választási bizottság SZDSZ-es tagjának lemondatását kéri a testülettől, szerintük ugyanis a Hír Televízióban bemutatott felvétel azt bizonyítja, hogy a liberális politikus választási visszaélést követett el.
  A másik beadvány egy magánszemélyé, ő az SZDSZ kopogtatócéduláit vizsgáltatná meg - tanúk előtt nyilatkoztatna valamennyi ajánlót, hogy valóban a liberálisokra adta-e ajánlószelvényét.
  A rendőrség már nyomoz a ferencvárosi választási csalások miatt. Az MDF feljelentése alapján indítottak eljárást, vizsgálják az SZDSZ-es kampányfőnök Hír Televízióban bemutatott kijelentéseit is. Mint ismert: Janás Ferenc a felvételen arról beszél, hogy aláhamisítaná az aktivista által, postaládákból összegyűjtött üres ajánlószelvényeket." (HírTV)

  Erről jut eszembe a népszabadság online óriáspósztere: Tök fehér alapon a következő szöveg: Népszabadság online a TE tartalmad. Mondom tök fehér alapon! Marha nagy üresség, nívótlan szarság, legalábbis - a nyilván nem ingyen nyomtatott és kirakott - plakát szerint.”
 • 2. achilleus 2008. december 31. 10:18
  „Elég gyorsan lekerült a címoldalról ez a hír, talán, mert az szdsz lehetséges érintettsége is felmerülhet?
  Az alábbi videofelvétel meghallgatása/megnézése után, minden épeszű eldöntheti, hogy az szdsz prominense (illetve maga az szdsz, mint párt!!) akart-e csalni.
  http://www.hirtv.hu/belfold/?article_hid=251480
  Személyes véleményem: igen.”
 • 1. radenko 2008. december 31. 09:46
  „Minden csaló tolvajt a politika területéről ki kell irtani és tiltani. Lassan de biztosan megtisztul a közélet a szennyeződéstől és a mocsoktól.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Máig kell postára adni a gázár-és távhőtámogatási kérelmeket

Legkésőbb 2008. december 31-ig kell postára adni a jövő évi gázár- illetve távhőtámogatás… Tovább olvasom