Délmagyar logó

2017. 03. 29. szerda - Auguszta 4°C | 21°C Még több cikk.

Bírság jár a bömbölő autóért

Szabálysértési eljárás is kezdeményezhető azok ellen az autósok ellen, akik túl hangosan hallgatnak zenét vezetés közben.
Indokolt esetben szabálysértési eljárás kezdeményezhető azok ellen az autósok ellen, akik túl hangosan hallgatnak zenét vezetés közben – derült ki a nemzeti fejlesztési miniszter egy képviselői kérdésre adott írásbeli válaszából - adja hírül a pénteki Népszava.

"A KRESZ megállapítja a járművezetés feltételeit, amelyek szerint a sofőr kötelezettsége, hogy biztonságos vezetésre képes állapotban üljön a volán mögé, és ezt az állapotot befolyásolhatja a túlzott hangerő, ezért eljárás indulhat a vétkes autóvezetők ellen" - idézi a miniszter válaszát a lap.

Olvasóink írták

39 hozzászólás
12
 • 39. szandokán 2013. január 05. 20:22
  „Mire megállok a rendörnek a zene már ugy sem szól,akkor mire hivatkozik?”
 • 38. Besenyő_Pistabácsi 2013. január 05. 19:56
  „És ha tegyük fel nekem hangosan teccik hallgatnom a parlamenti közvetítést a kocsiban, főleg a vezér beszédét? Azt is betiltanák?”
 • 37. Tiszthelyettes 2013. január 05. 10:54
  „És egy adalék: erdélyi és romániai városokban a huszonéves taxisgyerekek kezdtek elcigányosodni (ócskapiaci látszat-tuning, szellemes matricák a hátsó szélvédőn, "nágy zene", kretén lámpácskák mindenfelé, stb...) Jött a rendelet, bevontak egy-két forgalmit, jogsit, mindjárt alábbhagyott a rajolás. Most már csak az arroganciájukkal van baj, dehát az az itteniek közül is sokaknak kihívás...”
 • 36. cimet53 2013. január 05. 10:34
  „Azt gondolom nem kellene mindent ennyire túl szabályozni! Viszont,"egyesek" végett ez a végeredmény.Nincs erkölcs,józan ész."nekem ne tiltsa meg senki" Itt a probléma.”
 • 35. Kathryn 2013. január 05. 08:29
  „És tessék mondani, csak a tuc-tuc gond vagy Kodály-t lehet hallgatni?
  Na és ha a gyerekeim sivítanak a hátsó ülésen, akkor engem büntetnek meg vagy őket? Hogyan mérik a "még belefér" és a "már büntetendő" hangerőt? Beül mellém a rendőr s megyünk a gyerekekkel a városban egy kört?”
 • 34. testvííír 2013. január 05. 03:51
  „ajjj magyarország újra alkotott...egyre durvább dolgok jönnek.most komolyan.valaki mondja el nekem hogy honnantól számit túl hangosnak és meddig nem az? erre az egy kérdére válaszoljon valaki.esetleg még arra hogy ezt éppen egy rendőr a kocsijából hogyan fogja megállapitani.újabb kártya a rendőrök kezébe hogy sikeresebben bírják teljesíteni a napi kvótát ami meg van szabva nekik...értem én hogy nem hátrány ha halja az ember a szirénás autot DE akkor ezek szerint és süket ember nem kaphat jogositványt? szerintem de...akkor hogy is van ez? ő alkalmas arra hogy vezesen anélkül,h hallaná a szirénát de ha valaki zene miatt nem halja az már nem alkalmas...ajjjajjj.valami fura.biciklisek mp3al a fülben biciklizhetnek?? ...egyre lejebb sülyed ez az ország komolyan mondom...egyébként valaki azt is elmondhatná hogy mivel jobb a kihangositott telefonálgatás mint a kézből...még kéziváltósnál megértem.na de automatánál?...”
 • 33. Horthyszobor 2013. január 05. 03:21
  „A kiegészítő rendeletben benne van ha segelyes a hangoskodó akkor plusz juttatásra jogosult, hogy otthon is tudjon hangoskodni!!! Szerintem ezt minden törvényben alkalmazni kell, hogy pusztuljon hazánk dolgos népe....”
 • 32. qrumpli 2013. január 05. 02:21
  „Talán ha azok ellen is fellépnének aki túl hangosan hallgatja a kutyukáját!!!!
  A fene egye meg az olyan kutatulajdonost aki nem törödik a jószágával és a környezetével.
  Különösen nyáron lehetetlen nyitott ablaknál aludni!!
  UFF beszéltem.”
 • 31. Lao-ce 2013. január 05. 02:17
  „Hihetetlenek ezek a hozzászólások... Sok lecsúszott okoskodó, akinek csak annyi öröme maradt, hogy kárörvendjen..
  Gondolkodjatok már emberek, ilyen alapon magát az autót kellene betiltani. Csak 1-2 példa, mit nem lenne vezetés közben:
  - gyereket szállítani és fél szemünket rajta tartani
  - enni/inni
  - megnézni egy nőt/pasit a járdán, miközben természetesen nem látjuk a forgalmat
  - megnézni egy óriásplakátot, amit pedig ezért tesznek ki az út mellé
  - vitatkozni az utassal, ami ingerültté tesz
  - a rádió gombjait nyomogatni, csatornát keresni
  - belülről letörölni a bepárásodott ablakot
  - menet közben levenni a sapkát - mert ugye akkor csak egy kézzel tudjuk fogni a kormányt stb., stb., stb....

  Röviden: vedd meg az autót, fizess mindenért vastagon, majd ülj be az autódba és ülj benne némán, álló helyzetben
  Na meg hallgasd a sok irigy ember okos hozzászólását: Büntessük meg! Büntessük meg!

  Ja, egyébként a nagy teljesítményű autó-hifiket legálisan meg lehet vásárolni - de hallgatni azért ne lehessen..
  Hányingerem van ezektől a látszat-intézkedésektől!”
 • 30. la-za 2013. január 04. 23:00
  „Ez a cikk kamu: a képviselői kérdésre nem az a válasz érkezett. Nem emlékszem szó szerint, de a lényege az volt, hogy mivel nehéz lenne meghatározni, hogy mi a "túl hangos" ezért maximum a közterületesek bírságolhatnának csendháborításért. Egy újságíró, miért ferdíti el szándékosan a dolgokat? Netán hangulatkeltés céljából...? Vajon kimoderálják...? :)))”
 • 29. kvendi 2013. január 04. 21:20
  „NAGYON HELYES... TUC-TUC ZENÉT BÖMBÖLTETŐ PRIMITÍV ÁLLATOKNAK ..., de akkor ne álljunk már meg félúton neki a az MP3-asoknak is, akik úgy kovájognak, vagy bringáznak ---nem!!! én hallom az utca zaját !!! - mondják -
  Ok...Te tudod, ha véletlen áttép rajtad egy egy tuc-tuc bömbölőske, akkor Neked annyi....!”
 • 28. kormoska 2013. január 04. 20:52
  „Bum-bum,tuc-tuc!Néha csak úgy recseg a kalaptartó.
  Nem tudom ilyenkor a"driverek"mennyit érzékelnek a külvilágból,nem hiszem hogy sokat.
  Ami ennél is veszélyesebb az a vezetés közbeni mobilozás(persze kihangosító ohne).Tűzzel-vassal irtanám,és kiemelten büntetném!”
 • 27. klj-54 2013. január 04. 19:58
  „@ráérő:
  Örülök, hogy nem értettél meg!
  Ez csak egy a sok lehúzás közül:(
  Ma már azért is megbírságolhat ha nincs sapka a fejeden vagy netán csak füstszűrős cigarettád van.
  Persze komoly munkát nem végezhet, azaz a nyilvánvalóan garázda cselekményt végrehajtó nem kimondottan fehér bőrű svédek ellen nem mernek intézkedni, mert ahhoz kurázsi is kellene!”
 • 26. Power 2013. január 04. 19:52
  „Következő lépésben pedig az összes gyártónak a Mercedestől a Fordig megszabjuk, hogy hány wattos erősítők és hány dB-es hangfalak lehetnek az autóban.”
 • 25. deszkás 2013. január 04. 19:11
  „Németh Lászlónénak (Fidesz) a kérdése (mert ő tette föl) a (közép) iskolázottsága színvonalának se felel meg. A külföldi gk vezetők felelősségre vonása pl. gyorshajtásnál eszébe se jut. (340 000 gk -ez hazai- ebből 50-et EGY személy követett el. És még vezet(het).”
 • 24. ráérő 2013. január 04. 19:06
  „17. klj-54 2013.01.04. 14:21

  Szeretném látni azt a rendőrt aki DECIBELMÉRŐ (hiteles) műszerrel méri ki mennyire vagyok hangos!
  Ezért lehet két collos csőböl kipufogot rakni egy motorbiciklire,mérés ,tettenérés, következmény nincs...
  Nyáron nyitott ablaknál hajnali ötkor a környék aprajának-naggyának ébresztő:indul egy félkegyelmü dogozni .....
  Nem tudom hogy pl.Svájcban hány reggel csinálhatná meg?”
 • 23. Neszemetelj! 2013. január 04. 18:37
  „Szép! Gratulálok!
  ...csak azt tudnám, hogy azért miért nem büntetik a Honvédséget, amiért évente (tavasszal és ősszel) több napon keresztül brutális hanggal robbantanak Sándorfalva mellett. Minden lakost zavar, és már már elviselhetetlen az élet! Az állatok reszketnek félelmükben, és az emberek összerezzennek...
  Milyen érdekes, hogy ezért nem jár büntetés, pedig ha valami a megengedett dB fölött van, akkor ezek a robbantási gyakorlatok igen csak meghaladják azt!”
 • 22. X_Y 2013. január 04. 18:20
  „20. szgd-i 2013.01.04. 17:34

  Ja olyan hangosan szólt a zene hogy nem hallotta a kék lámpát..
  Éppen azért van egyszerre hang és fényjelzés. Ha meg se hall se lát - az független attól hogy éppen van-e egyáltalán rádió az autóban.

  "Komolyan mondom, nem értem miért kell mindig mindent szándékosan félremagyarázni."

  Áruld már el mi alapján fogja bírságolni a rendőr? Mert "szerinte" hangos volt a zene. Ez pont arra jó hogy pénzt lehessen beszedni: ha már nem lépi át a sebességhatárt, minden lámpája ég, be is van kötve, nem járt le az eü doboza sem - na akkor hangosan szólt a rádió...

  Ellenőrizhetetlen, betarthatatlan szabályokat felesleges alkotni. Mint ahogy az előttem szólók is emlegették: a kézből telefonálókat, gyalázatos műszaki állapotban levő járműveket nem képesek "elkapni"...

  Ha meg a járőrkocsikat - mint az USA-ban - kamerával és mikrofonnal szerelnék fel, mindjárt nem lenne rend(?)őr(?) - mert akkor már nem lehetne zsebbe bírságolni, külföldiektől a 100 eurókat beszedni.”
 • 21. X_Y 2013. január 04. 18:03
  „3. Mozimasiniszta 2013.01.04. 09:36

  Kivéve ha Kárpátiát hallgat üvöltve, igaz Mozimasiniszta, vagy nevezzelek inkább kontrapistának, esetleg lukréciának - netán farkknak? Miért is kell több néven regisztrálni? Mert ha ez egyiken már "kitelt a becsületed" akkor a másikon újra elkezded a hülyeségeket....”
 • 20. szgd-i 2013. január 04. 17:34
  „Látom a hozzászólók többségéből csak a rosszindulat, szándékos félremagyarázás sugárzik.
  Igen is van értelme a dolognak, ha jól emlékszem szegeden is volt már baleset belőle mikor a zene olyan zavaróan szólt az autóban, hogy a sofőr a zene miatt nem hallotta a kék lámpával, szirénával érkezőt, az eredmény egy súlyos baleset lett...
  Komolyan mondom, nem értem miért kell mindig mindent szándékosan félremagyarázni.”
39 hozzászólás
12
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Félmilliárdot veszthet a BKV

A 2008-as ingatlanértékesítés miatt büntetőfeljelentést tesz a közlekedési cég igazgatósága. Tovább olvasom