Délmagyar logó

2018. 05. 24. csütörtök - Eszter, Eliza 16°C | 26°C Még több cikk.

Bírságfizetés

a tanácsadó biztosításából?

A soproni önkormányzat írásban szólította fel a város egyik korábbi közbeszerzési eljárásának budapesti tanácsadóját, hogy felelősségbiztosítása alapján térítse meg a közbeszerzési döntőbizottság által kirótt kilencmillió forintos bírságot.
Dr. Dobos József jegyző a kilencmillió forintos bírsággal végződött, még az előző ciklusban lezajlott közbeszerzési eljárással összefüggésben új hírrel szolgált a Kisalföldnek. Mint ismeretes, a tévéműsorok készítésére, rádió, újság, valamint internetportál kialakítására és működtetésére kiírt közbeszerzési pályázatot hirdetmény közzététele nélkül, tárgyalásos eljárásként folytatta le a korábbi városvezetés. Ezt szankcionálta a közbeszerzési tanács döntőbizottsága 9 millió forintos bírsággal, amelyet be is fizetett az önkormányzat. A döntőbizottság személlyel szemben nem szabott ki bírságot, mivel személyi felelősség nem volt megállapítható.
– Mivel a közbeszerzési eljárásban egy külső, hivatásos közbeszerzési tanácsadó is közreműködött, írásban szólítottuk fel a szakértőt, hogy közbeszerzési felelősségbiztosítása alapján 15 napon belül térítse meg a város kárát.
A témára a későbbiek során visszatérünk.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ritkábban jár majd orvoshoz?

Tovább olvasom