Délmagyar logó

2018. 06. 24. vasárnap - Iván 12°C | 21°C Még több cikk.

Bírságot is szabtak már ki

Az őszi önkormányzati választások hirdetőtábláit, óriásplakátjait november elsejéig kellett letakarni, illetve beszedni. A határidő után két héttel Sopronban még találtunk kint lévő plakátokat.
A soproni közterület-felügyelet tízezer forintos helyszíni bírságot is kénytelen volt kiszabni néhány óriásplakát-tulajdonossal szemben. Az ok: november elseje után sem takarták le, illetve szedték le a választási hirdetéseiket. Manninger Barnabás, a városüzemeltetési iroda munkatársa tájékoztatása szerint a határidőt három–négy esetben szegték meg.
– Először felszólítottuk a kihelyezőt, hogy intézkedjen – tette hozzá Manninger Barnabás. – Ha ez nem történt meg, és a közterület-felügyelők ilyen plakáttal találkoznak, következik a bírság. A héten két helyen már letakarták a hirdetést, egy helyen pedig a közeli napokban szedik le. Tudni kell, az őszi önkormányzati választások során Sopronban mintegy huszonöt óriásplakátot helyeztettek ki a pártok. Emellett a polgármesteri hivatal hetven darab úgynevezett „A” betűt formáló kis hirdetőhelyet biztosított a jelölteknek. Ezeket mi a választások után be is szedtük. A pártok további húsz olyan „A” betűt is kaptak, amely kihelyezése és beszedése az ő feladatuk, felelősségük. A kiszabott bírságot egyébként a plakát kihelyezőjének kell megfizetnie.
Telefonon megkerestünk néhány országos óriásplakátot kihelyező vállalkozást. Azt a választ kaptunk, valószínűleg adminisztrációs hiba miatt nem távolították el határidőre a reklámokat. Hozzátették ugyanakkor, néhány napos csúszás már csak azért is előfordulhat, mert az országban ebben az időben több ezer plakátot kell leszedni. Erre pedig nem minden esetben van elegendő munkatárs.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Milyennek látja a kórházak sorsát?

Tovább olvasom