Délmagyar logó

2017. 03. 23. csütörtök - Emőke 11°C | 21°C Még több cikk.

Birsalmás csirke

Hozzávalók: 1 kb. 80 dkg-os csirke, 4 birsalma, 2 evőkanál olaj, 1 evőkanál liszt, só, 1 evőkanál Vegeta ételízesítő, 2 evőkanál cukor, köretnek 20 dkg rizs, só.

A jól megmosott csirkét feldaraboljuk, forró olajban kissé átsütjük, majd aláöntünk 4 dl Vegetával ízesített vizet, és lefedve kis lángon puhára pároljuk. Közben a megmosott, magházától megszabadított birsalmát felszeleteljük és egy kevés, enyhén sós vízben puhára főzzük. A cukorból meg a lisztből karamellmártást készítünk és a birsalmához adjuk. Végül a gyümölcsös mártást a csirkére öntjük és együtt még 20 percig főzzük. Melegen, sós vízben párolt rizzsel tálaljuk.

Csapó Ernőné, Győr

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ergométer: bárki jelentkezhet

Evezés

Évekkel ezelőtt – 1999-ben és 2000-ben – a Győri Víz-
Tovább olvasom