Délmagyar logó

2018. 04. 26. csütörtök - Ervin 14°C | 25°C Még több cikk.

Biszku Béla háza előtt demonstrált a Jobbik

Biszku Béla volt belügyminiszter budapesti háza előtt tüntetett a Jobbik vasárnap este a "kommunista luxusnyugdíjak" megvonásáért.
A megmozduláson mintegy százan jelentek meg, és gyertyákat gyújtottak a ház előtt. Novák Előd, a Jobbik alelnöke a helyszínen tartott sajtótájékoztatóján azt mondta, minden gyertya egy olyan emberért ég, aki a november 4-ét követő megtorlásokban vesztette életét, ők mintegy négyszázan lehetnek.

Hozzátette: nem elég, hogy elszámoltatás nem történt, a "luxusnyugdíjakat" is folyósítják, és Biszku Béla is ilyen ellátásban részesül.

A képviselő emlékezetett: pártjának három "antikommunista" követelése van, az ügynöklisták nyilvánosságra hozatala, a volt kommunista vezetők kitiltása a közéletből, és a pártállami vezetők "luxusnyugdíjának" megvonása. Utóbbi érdekében hétfőn a Parlamentben ismét benyújtják javaslatukat a napirend kiegészítéséről.

Szilágyi György (Jobbik) országgyűlési képviselő úgy fogalmazott, szeretnék, ha egyszer az előtt a börtön előtt gyújthatnának gyertyákat, ahol Biszku Béla börtönbüntetését tölti. Ha Biszku tehetné, akkor most is a demonstrálók közé lövetne - mondta.

A demonstráción, amelyen néhányan a gárdáéhoz hasonló egyenruhában jelentek meg, atrocitás nem történt.

Biszku Béla ellen - aki az 1956-os forradalom leverése után az állampárt, az MSZMP Ideiglenes Intéző Bizottságának, majd Politikai Bizottságának tagjaként, 1957 és 1961 között belügyminiszterként a megtorlások egyik irányítója volt - több emberen elkövetett emberöléssel megvalósított háborús bűntett miatt a Budapesti Nyomozó Ügyészségen van folyamatban büntetőügy.

Biszku Béla ellen jobbikos képviselők tettek feljelentést. Az ügyészség a feljelentés nyomán március elején indított nyomozást több emberen elkövetett, emberöléssel megvalósított, emberiesség elleni bűncselekmény gyanújával két 1956-os - a budapesti Nyugati téri és a salgótarjáni - sortűzzel kapcsolatban.

Olvasóink írták

 • 6. bánki 2012. november 05. 14:45
  „Bocsánat a görény Gergényit kihagytam !”
 • 5. klj-54 2012. november 05. 14:42
  „https://www.facebook.com/photo.php?fbid=342841202395582&set=a.342841132395589.96778.100000091158318&type=1&ref=nf”
 • 4. bánki 2012. november 05. 14:34
  „Csatáry Kassa, Finta Szeged, Endre László, Biszkú Béla, Marosán György, Ferenczy László, Baky Béla, Haynau, Képíró Sándor, Piros László, Farkas Vlagyimir, Bauer Miklós, Lukács György, Szamueli Tibor, ................................Pintér Sándor !

  semmi más csak nevek !

  Az aktuális hatalom kiszolgálói.

  Ezért van a net ! Nézzetek utána ..................... a névsor ennél 1,5 m-el hosszabb !”
 • 3. saturnus 2012. november 05. 07:16
  „Minden bennfentes tudja,hogy a jelenlegi orbán garnitúra,beleértve a fidesz frakcióban jelenlevők,Fideszes-KDNP-volt Kisgazda és Földmíves Párt valamint MDF-esek az MSZMP másodvonalbeli vezetőinek a gyerekei. Bosszúból alapították meg a Fideszt Kádár idején mert nem kerültek fel a csúcs vezetésbe. Ők az MSZMP párt titkárai,minisztériumi osztályvezetők és egyéb párt funkcionisták, propagandisták voltak. 2006-ban az országgyűlés nyílt ülésén egy KDNP -Fidesz képviselő érthetően és nyíltan kimondta,hogy bele kellett volna lőni a szélsőséges tüntetőkbe, erről videó felvétel is készült hangrögzítéssel. Majd ha az orbán diktatúra kicsapja a biztosítékot nem tudni mikor és hol , kiszámíthatatlan irányba fejlődnek a fejlemények ők a hatalom /trón/ megőrzése érdekében bele fognak lövetni az emberekbe a tüntetőkbe. Ez bizton levonható az eddigi megnyílvánulások és cselekedeteik után.
  Akkor kinek a háza elé vonulnak tüntetni hacsak le nem zárja az utcát a TEK.”
 • 2. zero 2012. november 05. 06:47
  „Witner hol volt”
 • 1. klj-54 2012. november 04. 21:21
  „Könnyen ugrálnak ma, miért nem akkor amikor ezért még esetleg retorzió is járt?
  Mondjuk 1975-ben?
  Akkor gyáván kussoltak otthon?
  A gerinctelen férgekre jellemző mentalitás.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Schmidt Mária: 1956-ban a nemzet megmaradása volt a tét

A Terror Háza Múzeum főigazgatója szerint 1956-ban nem lehetett realistának lenni, mert az a biztos… Tovább olvasom