Délmagyar logó

2017. 12. 11. hétfő - Árpád -1°C | 11°C Még több cikk.

Bizakodásra buzdító dallamok

A Keresztény Értelmiségiek Szövetségének (KÉSZ) győri szervezete Hajrá, magyarok! címmel rendezte meg hagyományos jótékony célú hangversenyét szombaton este a Győri Nemzeti Színházban.
Akik belépőt váltottak a telt házas estre, népszerű, kizárólag magyar témákat feldolgozó opera- és operettrészleteket hallgattak meg és egyben a Győri Nemzeti Színházért KÉSZ Alapítványt, valamint a szervező közhasznú szervezet céljait támogatták.

Köszöntőjében dr. Lanczendorfer Erzsébet, a győri szervezet elnöke felhívta a figyelmet arra, hogy nem mindegy, kik képviselik hazánkat az Európai Unióban. Mária népének megpróbáltatásairól szólt és Jakab apostolt idézte. Mint mondotta, nehéz körülmények közt arra kell gondolni, hogy „ha becsukódik egy ablak, mindig kinyílik egy ajtó".

Szerinte az est során elhangzott zeneszámok mind erre buzdítottak és ez a fajta hozzáállás keresztény optimizmusnak nevezhető.
Jókai Anna Kossuth- és Magyar Örökség-díjas író az alapítványi esten megnyitójában többek között arról szólt, hogy sokféle úton keresgél az ember, de meggyőződése szerint „mindnyájunknak egy kapuhoz kell megérkezni, amit Krisztus nyitott meg előttünk".

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Gabonás egyesülés

Egyesítették a két északnyugat-dunántúli gabonás céget, a Pannon-Gabona és a Hungaromill… Tovább olvasom