Délmagyar logó

2018. 03. 17. szombat - Gertrúd, Patrik 1°C | 11°C Még több cikk.

Bíznak a talpraállásban

Rossz passzban van az FC Sopron futballcsapata. A soproniak utolsó négy tétmeccsüket – két bajnoki, két UEFA-kupa-találkozó – elveszítették úgy, hogy ezeken játékosai gólt sem lőttek. Az egyetlen soproni találat Ukrajnában öngól volt, jól jön tehát a háromhetes szünet.

Labdarúgás

Legutóbb vasárnap Kaposvárott maradt alul a soproni legénység. Az volt a legfájóbb, hogy az addig pont nélkül álló somogyi együttes teljesen megérdemelten nyert.
„ A mérkőzés elején nagyon gyengén játszottunk – kezdte Csank János, az FC Sopron vezetőedzője.

– Kollégám remekül felkészült belőlünk, felmérte, s megtalálta sebezhető pontjainkat. Ennek ellenére egy-

null után azonnal egyenlíthettünk volna, de kimaradt a ziccer. Ahogy a Donyeck elleni hazai meccsen, majd a ZTE ellen, most is kényszerű cserét kellett végrehajtanom, védőt kellett cserélnem, így elöl már nem tudtam frissíteni.”
Kaposvárott úgy tűnt, erőben javult a soproni csapat, viszont az egység, az összhang hiányzott, sőt, talán némi belső feszültséget is lehetett érzékelni. Erre így reagált a szakvezető: „A csapat érési folyamat közben van. Folyik a harc a posztokért, s a belső feszültség ebből adódik, de ez minden alakuló csapatnál így van. Külföldön, sztárcsapatokban világklasszisok ülnek a kispadon, sőt, még a lelátón is. Normális felkészülés esetén játszik a társaság annyi edzőmeccset, hogy kiderül: adott szituációkra egyes játékosok hogyan reagálnak. Nálunk ez a közös felkészülés rövidsége miatt tétmérkőzéseken derül ki, de azért már tisztul a kép. Ha mi ennyi közös munka után, gyakorlatilag komolyabb fizikális felkészülés nélkül végigvernénk a mezőnyt akkor nem lenne értelme szakmáról, szakmai munkáról beszélni.”
Kívülről az is szembeötlő volt, hogy időnként egy-egy játékos ahelyett, hogy jobb helyzetben lévő társát hozta volna helyzetbe, saját egyéni pozícióját próbálta erősíteni a csapat eredményessége helyett.
„ Romániában ilyen a mentalitás, magyar szemmel nézve elég önzőnek tűnhet. Ott ez ivódott a vérükbe, a góllövéssel próbálnak kitűnni, az eredményesség jelent kiugrási lehetőséget. Egyet azonban higgyen el mindenki: nekünk a legrosszabb, hogy eredménytelenek vagyunk. Ami az észrevételt illeti, próbáljuk kezelni a problémákat. Az akarással nincs gond, mindenki szeretne már túljutni ezen a perióduson.”
Felmerülhet a kérdés, mennyire éri nyomás Csank Jánost a tulajdonos irányából a román játékosok szerepeltetésével kapcsolatban.
„ Van persszió, de ez nagyon vékony mezsgyén mozog. Az összeállításba soha nem engedtem beleszólást, így van ez most is. Nálam egyébként sincs magyar meg román játékos, csak futballista van. Aki jól teljesít, játszik, aki gyengébben, az kimarad. A legfontosabb a csapat jó szereplése. Remélem, a három hét alatt sikerül valamelyest rendezni a sorokat, s elindulunk felfelé.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Az egyesülés végleges

Az Adobe és a Macromedia egyesülésének folyamata biztosan halad tovább a kijelölt úton. Tovább olvasom