Délmagyar logó

2018. 03. 21. szerda - Benedek -7°C | 2°C Még több cikk.

Bizonytalan Farkas Péter kiadatásának időpontja

Nem tudni még, mikor szállítják Magyarországra Farkas Pétert; a jogerősen elítélt birkózó kiadatásának időpontját az andorrai jogszabályok határozzák meg - írja a szerdai Magyar Nemzet.
A lap felidézi, hogy a jogerősen hét évi fegyházbüntetésre ítélt Farkas Pétert december 26-án fogták el Andorrában. A magyar hatóságok azonnal munkához láttak, de a nemzetközi körözés alapjául szolgáló, Farkas Pétert sújtó négy jogerős bírósági ítélet francia, illetve spanyol nyelvű hivatalos fordítása csaknem három hetet vett igénybe. Az Igazságügyi és Rendészeti Minisztérium január 11-én továbbította azokat az andorrai hatóságoknak. A kiadatás további sorsa az ottani hatóságokon múlik. Andorra nem tagadta meg az eljárást, de nem is adott felvilágosítást arról, hogy milyen törvényeket vesz figyelembe a végrehajtáskor.

Az IRM nem tudott felvilágosítást adni arról, hogy Andorrának milyen jogszabályai léteznek a kiadatására. Erre az unióban nincs is lehetőségük a tagállamoknak, nem láthatnak bele egymás jogszabályaiba. Annak az országnak, amelytől a kiadatást kérték, nincs határidős kötelezettsége a válaszadásra. Andorra még nem reagált a kérelemre, így nem tudni, mikor szállíthatják haza, ez megtörténhet akár napokon belül, de akár évek múlva is - ismerteti a Magyar Nemzet.

A napilap ismerteti: az sem biztos, hogy az olimpiai bajnok itthon azonnal megkezdi majd büntetésének letöltését, mert a távollétében hozott végzés miatt új eljárást kérhet.

Olvasóink írták

  • 1. rozator 2010. február 03. 07:05
    „Titkos Andorra-i jogszabályok? Már megint hülyének néznek!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Mentő és személyautó ütközött

Mentő és személyautó ütközött össze kedden este Lentiben - tájékoztatott a Zala Megyei… Tovább olvasom