Délmagyar logó

2018. 05. 26. szombat - Fülöp, Evelin 16°C | 26°C Még több cikk.

Bizottság nincs, vezetője van

Megalakult a Soproni Civil Demonstrációs Bizottság, de kiderült, egyelőre csak vezetője van, bizottság nincs. Ugyanakkor várhatóan egy újabb szervezet alakul a tüntetők összefogására.
Azt máig sem lehet tudni, hogy Sopronban ki indította el a tüntetéssorozatot, de tény, egyre több önkéntes szervezője akad. Ilyen például Kőműves Géza, a magát Soproni Civil Demonstrációs Bizottságnak nevező szervezet vezetője, akit elmondása szerint közfelkiáltással választottak meg a Fő téren, miután felolvasta az akkor még nem létező bizottság általa összeállított állásfoglalását.
– Szeptember 20-án történt a dolog, többen szóltak, hogy kellene egy olyan személy, aki összefogja a tüntetőket, megszavaztatták, a téren lévők pedig elfogadtak – mondta Kőműves Géza. – A tömeg egyetértett állásfoglalásunkkal, amelyben követeljük például a kormány lemondását, szakértői kormány alakítását, alkotmányozó nemzetgyűlés összehívását, a jelenlegi alkotmány helyett pedig a Szent Korona-tan elfogadását.
Megtudtuk, csak fantombizottságról van szó, amelynek nincsenek tagjai, legalábbis egyelőre. Lehet, hogy nem is lesznek, mert Gőbl György vezetésével egy másik bizottság alakítását is tervbe vették. A jelek szerint tehát a tüntetők sem egységesek, különböző elképzeléseik vannak a folytatásról és a helyzet megoldásáról. Abban azonban mindannyian egyetértenek, hogy le kell mondatni a kormányt.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Demszky: A főváros kára 50, az államé 100 milliós

Az éjszakai demonstrációk nyomán a főváros kárelhárítási költségei 50 millió forintra rúgnak –… Tovább olvasom