Délmagyar logó

2017. 08. 17. csütörtök - Jácint 17°C | 31°C Még több cikk.

Bizottság osztja el a helyi közösségi közlekedés állami támogatását

Bizottság osztja szét a pályázók között a vidéki helyi közösségi közlekedés támogatására szánt pénzt.
Az idei költségvetésben 3 milliárd 40 millió forint szerepel a vidéki helyi közösségi közlekedés támogatására, erre a pénzre pályázhatnak a települések, a rangsorolást a Helyi Közösségi Közlekedés Támogatásának Felosztására Javaslatot Tevő Bizottság végzi, a döntés a közlekedésért felelős miniszter kezében van - az erről szóló kormányhatározat és nemzeti fejlesztési miniszteri rendelet tervezete a kormány honlapján jelent meg.

A kormányhatározat tervezete 7 tagú bizottságot hoz létre, amelybe 2 főt delegál a közlekedésért felelős miniszter, 1-1 főt a helyi önkormányzatokért felelős, az államháztartásért felelős, és a környezetvédelemért felelős miniszter, míg az önkormányzati szövetségek 2 főt delegálnak a bizottságba.

Az önkormányzatok a rendelet mellékleteként megjelenő űrlapon pályázhatnak. Vállalniuk kell a helyi közösségi közlekedés egész évben való fenntartását, és az önrészt a működtetéshez, valamint a fejlesztéshez is.

A pályázat benyújtási határideje június 8. A bizottság a felosztást július 22-ig készíti el, a miniszter pedig augusztus 15-ig dönt. A megítélt támogatást szeptember 20-tól, havi egyenlő részletekben folyósítja a helyi önkormányzatokért felelős miniszter.

Olvasóink írták

  • 2. igazságkereső 2012. április 05. 14:50
    „Biztos, hogy nem úgy, ahogy azt Lampert Mónika anno kijelentette: aggódnotok nem kell, nálunk lesz a kassza kulcsa! Ugye emlékezni tetszenek még erre a mondatára Mónikának! Be is tartotta a szavát, el is tűnt az országból több ezer milliárd forint,jól dolgoztak az "aranyoskáink"!!”
  • 1. macs 2012. április 05. 14:45
    „Milyen szempontok alapján fogják a pénzt osztani?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kiköltöztetés egy kigyulladt gázcsonk miatt

Kigyulladt gázcsonk egy bodrogolaszi tűzben. Több embert kiköltöztettek. Tovább olvasom