Délmagyar logó

2017. 07. 21. péntek - Dániel, Daniella 22°C | 35°C Még több cikk.

Bizottsági eljárás Magyarország ellen

Magyarország nem ültette át időben a nemzeti jogba a szakképzések elismeréséről szóló közösségi irányelvet, ezért az Európai Bizottság (EB) eljárást kezdeményezett csütörtökön Budapest ellen. Az uniós előírást tavaly október 20-ig kellett volna átvenni, ám ezt hat tagállam, köztük Magyarország, elmulasztotta.
A Bizottság most hivatalos figyelmeztető levelet (első írásbeli figyelmeztetést) küld az érintett tagállamoknak, amelyben felkéri azokat, hogy meghatározott határidőn belül (ez általában két hónap) tegyék meg észrevételeiket. Azaz adjanak magyarázatot arra: miért nem ültették át a jogszabályt időben.

Az érintett tagállam válasza vagy válaszának elmaradása függvényében az EB dönthet úgy, hogy egy "indokolással ellátott véleményt" (utolsó írásbeli figyelmeztetést) küld. Ha valamely ország nem tesz eleget az indokolással ellátott véleményben foglaltaknak, a Bizottság az Európai Bíróság elé viheti az ügyet. Amennyiben a Bíróság megállapítja a Szerződés megsértését, a jogsértő tagállam köteles megtenni a megfeleléshez szükséges intézkedéseket.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Előzetesben az öt bátonyterenyei baseballütős támadó

Előzetes letartóztatásba vették csütörtökön azt az öt férfit, akik október 7-én ismerősük autóját… Tovább olvasom