Délmagyar logó

2018. 05. 20. vasárnap - Bernát, Felícia 13°C | 23°C Még több cikk.

Biztonsági őr segítette a fémtolvajokat

Nem jött be az ercsi honvédségi laktanyában szolgálatot teljesítő biztonsági őr "rablómeséje", hamar kiderült, hogy bűnsegédként segítette a laktanyából vashulladékot lopó tolvajokat; hatóság félrevezetése miatt feljelentették a Székesfehérvári Nyomozó Ügyészségnél - közölte csütörtökön a rendőrség.
Az őr a múlt hét végén arról tett jelentést, hogy egy kisteherautóval érkező négy ismeretlen férfi a nyakához szorított "hideg tárggyal" a laktanya főkapujának kinyitására kényszerítette, hogy a vashulladékkal megpakolt kocsival távozni tudjanak - mondta Németh-Kész Mónika, a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője.

A rendőr százados tájékoztatása szerint a tanúkihallgatás során az őr végül bevallotta, csak kitalálta a történetet. Valójában a tolvajok 30 ezer forintot ajánlottak neki azért, hogy szemet hunyjon, amikor a laktanya területéről kiviszik a teherautó platójára felpakolt vashulladékot.

Mint mondta, miután hat gyermeket nevel, jól jött volna neki a beígért pénz. Pechjére azonban a bűncselekmény elkövetésének idején ment el a laktanya előtt egy személyautó, s utasainak feltűnt az ott levő, majd onnan vasanyagokkal távozó kocsi, valamint a több gyanús alak, s kérdőre vonták az őrt. Ő pedig hirtelen előállt a rablásos történettel.

A Dunaújvárosi Rendőrkapitányság a tolvajok közül kettőt már azonosított, a harmadik társukat még keresik.

Olvasóink írták

 • 3. dodó 2011. április 15. 10:16
  „"A 23 éves(!) ercsi férfi a dunaújvárosi nyomozóknak azt mondta azért ment bele ebbe az egész lopási ügybe, mert hat(!) gyereket nevel"
  Értitek: 23 éves, 6 gyerek? És még előtte a jövő. Egy azon a "nem hiába született élet"-nek (O.V.) aki a sok milliárdos programoknak köszönhetően sikeresen beilleszkedett a társadalomba és a munka világába.”
 • 2. jozko 2011. április 14. 22:14
  „Jól jött volna az a kis pénz.
  Mint a múltkor...
  Meg azelőtt...
  Meg mint a sógornak is ...

  Az ilyen derék vagyonőrök miatt szemtelenednek el a csirkefogók úgy, hogy fényes nappal is teherautóval járnak betörni, lopni!
  Különítmények, akciócsoportok kellenének ez ellen az egyre jobban elharapózó, szerveződő bűnszövetkezet ellen!”
 • 1. dodó 2011. április 14. 20:55
  „Tesó-é vót a derék őr?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Révész Máriusz: két rendőr ˝vitte el a balhét˝

Révész Máriusz szerint két ember "bizonyos szempontból véletlenszerűen vitte el most a balhét"; a… Tovább olvasom