Délmagyar logó

2018. 01. 22. hétfő - Vince, Artúr -3°C | 3°C Még több cikk.

Biztonságiak verték meg?

Folytatás az 1. oldalról.

Kiverték egy fogát, s mint mondja, teste több helyütt is kék-zöld foltokkal teli a rúgásoktól.

Kitört az autóüvege is

– A szórakozóhely biztonsági embereitől kapott verésről már csak azért is szót kell ejteni, mivel semmi rosszat nem követtem el, ártatlanul szenvedtem el a történteket – tárta szét a kezét a fiatalember. – Az egész azzal kezdődött, hogy láttam, amint az egyik biztonsági őr szándékosan fellöki és hasba rúgja az egyik ismerősömet a bárpult közelében. „Hagyjátok békén a srácot” – mondtam neki, mire hárman is felém fordultak az őrök közül. Rögtön ütni kezdték az arcomat, a hasamat, s hiába védekeztem, lenyomtak a földre. Orrba vágtak, hasba rúgtak, az ingem is szétszakadt. Vérző orral nagy nehezen kimenekültem az autómhoz, s beültem a jobb oldali ülésre, hogy megpróbáljam magam rendbe tenni. Ekkor jött oda az általam korábban látásból ismert biztonsági őr. Jóhiszeműen kinyitottam az ajtót, azt hittem, érdeklődni akar állapotom felől. Tévedtem. Ez a férfi ököllel azonnal szájon ütött úgy, hogy felszakadt a szám, és kitörött az első fogam. Majd utána perceken keresztül püfölt. Az ütések hevességére jellemző, hogy az öklével vagy a könyökével kitörte a kocsi szélvédőjét: az ebből szerzett sérülései egyben bizonyítékok is lehetnek számomra.

A gyanúsított tagadja

Az elkövetéssel meggyanúsított biztonsági őr megkeresésünkre tömören annyit mondott: ott sem volt, nem ő lehetett a tettes.
– Tudomásom szerint nálunk soha nem fordult elő, hogy a biztonsági őrök ilyen durva intézkedésre vetemedtek volna. Viszont az igaz, hogy adott esetben a rendezők kikísérik a rendbontókat – mondta az érintett szórakozóhely vezetője, aki közölte, nem volt jelen az eseményeknél.
– Amikor hazaértem, szédültem, fájt a fejem. Megrettentem, amikor megláttam magamat a tükörben – folytatta Antal László. – Mentőt hívtam, a kórházban az ügyeletes látta el a sebeimet, s vett fel látleletet; többek között össze kellett varrni a számat. Állapotom láttán az orvos hívta ki a rendőröket. Elmondtam nekik, mi történt, de az szóba sem került, hogy a helyszínre menjünk és tisztázzuk a dolgokat. Ezért még aznap levélben fordultam a városi ügyészséghez jogorvoslatért.

Magánindítványt adott be

Rendőrségi forrásból úgy tudjuk, Antal László sérüléseit könnyű, nyolc napon belül gyógyulónak minősítették. Mivel a járőröknek csak akkor kell hivatalból büntetőfeljelentést tenni, ha a sérülés súlyos, nyolc napon túl gyógyuló, ezért felvilágosították a sértettet, magánindítvánnyal kezdeményezheti az eljárás megindítását.
A Rendőrségtől kapott értesüléseink szerint az ügyészség nyomozást rendelt el garázdaság vétsége miatt. Mivel az elkövetéssel gyanúsíthatók egyike a büntetés-végrehajtási intézet hivatásos dolgozója, az ügyészségi nyomozóhivatal az illetékes az eljárás lefolytatására.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Dudás jó formában

labdarúgás

Dudás Ádám, a Győri ETO U17-es válogatott középpályása tíznapos teszten… Tovább olvasom