Délmagyar logó

2018. 05. 22. kedd - Júlia, Rita 15°C | 25°C Még több cikk.

Biztosítási alkuszokat bírságolt meg a PSZÁF

Öt biztosítási alkuszra egyenként 200 ezer forintos felügyeleti bírságot szabott ki a PSZÁF, egyben felszólította őket, hogy a felelősségbiztosítási szerződések meglétét igazoló kötvényt küldjék meg a felügyeletnek.
A bírságoló határozatokat a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete (PSZÁF) honlapján közzétett határozatok szerint az INNO-CENTRAL Biztosítási Alkusz Kft.-nek, a GLOBAL Biztosítási Alkusz és Bankügynök Zrt.-nek, a HORICO Biztosítási Alkusz Kft.-nek, az EURO-ALKUSZ Magyarország Biztosítást Közvetítő Kft.-nek, valamint a DIRECTOR DELTA Biztosítási Alkusz és Pénzügyi Szolgáltató Kft.-nek postázták.

A biztosításközvetítői tevékenységet végző cégeknek káreseményenként legalább 1.120.200 euró, vagy pedig egy évre összesen legalább 1.680.300 euró összegű felelősségbiztosítással vagy vagyoni biztosítékkal kell rendelkezniük a tevékenységük során esetlegesen elkövetett szakmai hibák fedezésére. Az alkuszoknak két munkanapon belül be kell jelenteniük a felügyeletnek a felelősségbiztosítási szerződés megszűnését.

Aki nem rendelkezik ilyen szerződéssel, szankcióval számolhat, illetve a további működéshez a felelősségbiztosítási szerződést meg kell kötnie.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nyomozást rendelt el a rendőrség az otthonszülési ügyben

Foglalkozás körében elkövetett veszélyeztetést miatt elrendelte a nyomozást ismeretlen tettes ellen… Tovább olvasom