Délmagyar logó

2016. 12. 06. kedd - Miklós -5°C | 3°C

Biztosra veszi Gyurcsány a költségvetés megszavazását

A kialakult gazdasági helyzet megerősítette az SZDSZ és az MDF felelősségvállalását, ezért csaknem biztosan megkapja a többséget a parlamentben a jövő évi költségvetés - nyilatkozta a miniszterelnök a Vasárnapi Híreknek.

Gyurcsány Ferenc szerint az országnak most stabilitásprogramra és nem politikai csatározásokra van szüksége. A szocialista pártelnök szerint azonban a Fidesz és a KDNP tovább folytatja a 2006-ban elkezdett politikáját, amely kimerül a kormány és a miniszterelnök szidalmazásában. A kormányfő nagyságrendekkel nyugodtabb, mint pár nappal ezelőtt, ugyanis - véleménye szerint - sikerült elhárítani az országot fenyegető csődveszélyt.

Gyurcsány Ferenc a következő feladatnak a pénzügyi válságot követő gazdasági recesszió hatásainak csökkentését nevezte. Az elmúlt hetekben a kormányfőnek eszébe sem jutottak a másfél év múlva esedékes választások.

Mint mondta: ha olyan dolgokat kell tennie az ország érdekében, amelyek csökkentik népszerűségét, azt megtenné. A miniszterelnök a munkahelyek megőrzését tekinti a legfontosabb feladatnak, még úgy is, hogy például a közszférában dolgozók bére nem emelkedhet. A nyugdíjasok érdekeit azonban még ebben a helyzetben is sikerült megvédeni - tette hozzá a miniszterelnök.

Olvasóink írták

 • 2. Kolompár Rómeó 2008. november 02. 15:28
  „Ez az ember komolyan egy zseni, ez mindent túlél, sőt, be tudja magyarázni, hogy mennyire nagyon ura a helyzetnek. És lenyomja az emberek torkán, akik szinte örömmel veszik a megszorításokat.

  "Az elmúlt hetekben a kormányfőnek eszébe sem jutottak a másfél év múlva esedékes választások."

  Akkor csak eszébe jutott, hogy eszébe sem jutott, nem?
  Mingyá könnyesre sírom magam, hogy mennyi mindent tesz csakis az ország érdekében.”
 • 1. gesztenyés 2008. november 02. 11:43
  „6 éve mást se hallok csak kiigazítás, stabilizálás, egyensúly...közben itt az államcsőd a nyakunkon.
  Az mszp és szdsz csupa megélhetési politikusból áll, némelyiknek csak érettségije van. Ezek vezetik az országot? Ezek persze hogy mindent megszavaznak. 100 ezer forintért a szavazataikat, a nemzet érdekeit is eladják!
  Az országot teljes válságba sodorták! Mit csinál ilyenkor a nemzetbiztonságos hivatal?”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Több százan demonstrálnak a szlovák nagykövetség előtt

Szombat este 19 órakor már 350-400-an demonstráltak Budapesten a szlovák nagykövetség épülete előtt.… Tovább olvasom