Délmagyar logó

2017. 04. 30. vasárnap - Katalin, Kitti 5°C | 16°C Még több cikk.

BKK: 20 év elmaradását kell behozni

Már az iskolai szünetben is jelentős felújítások voltak például a nagykörúti és a budai villamosvonalakon - mondta Vitézy Dávid.
Húsz év elmaradását kell behozni a főváros közlekedésében - közölte a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) vezérigazgatója kedden az MTI-vel. Vitézy Dávid ezzel Horváth Csaba szocialista politikusnak arra a kijelentésére reagált, amely szerint azért nem lehet közlekedni Budapesten, mert a választásokra időzítve összehangolatlanul folynak a munkálatok.

A vezérigazgató emlékeztetett arra, hogy már az iskolai szünetben is jelentős felújítások voltak például a nagykörúti és a budai villamosvonalakon. A kormány pedig szintén húszéves adósságot törleszt az összedőlés határára jutott Várbazár felújításával és az Országgyűlés környékének rendezésével - tette hozzá.

Vitézy Dávid kiemelte: ezt a hatalmas mennyiségű, műszakilag szükséges, 2010 előtt felelőtlenül el nem végzett és mára szükségessé vált felújítási és fejlesztési munkát képtelenség a nyári iskolaszünetben elvégezni, de ugyanígy felelőtlenség lenne még évekig tovább halogatni.

Közölte, a következő napokban további intézkedéseket tesznek azért, hogy a kivitelezőket pontos és csak az elengedhetetlenül szükséges munkaterületet igénybe vevő munkavégzésre sarkallják, továbbá javítják a lámpák hangolását és felülvizsgálják a pótló buszok útvonalán kijelölt ideiglenes buszsávok hosszát.

"Nem lehet azonban szó nélkül hagyni azt az arcátlanságot, hogy éppen Demszky Gábor korábbi, hosszú ideig a közlekedést is felügyelő helyettese teszi szóvá a jelenleg nagy ütemben zajló munkákat és kéri számon, hogy azokat miért most végezzük el" - fogalmazott közleményében Vitézy Dávid, aki arra kérte Horváth Csabát: mielőtt a városvezetést és a BKK-t kritizálja, adjon magyarázatot arra, hogy ezek a munkák miért nem valósultak meg korábban.

Horváth Csaba, az MSZP fővárosi frakciójának vezetője keddi közleményében azt írta: a forgalmi dugók miatt sem autóval, sem a közösségi közlekedés járműveivel nem lehet közlekedni Budapesten, és mindez a fideszes városvezetés kudarctörténete.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A KENÓ keddi nyerőszámai

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint az október 1-jei KENÓ-játékban a következő számokat… Tovább olvasom