Délmagyar logó

2018. 04. 19. csütörtök - Emma 11°C | 23°C Még több cikk.

BKV-botrány: előzetesben marad Mesterházy

Nem kerül szabadlábra, de még házi őrizetbe sem Mesterházy Ernő, a főpolgármester tanácsadója, ugyanis a Fővárosi Bíróság (FB) elutasította védőjének fellebbezését, amelyben az a február 5-én elrendelt előzetes letartóztatás megszüntetését és a kényszerintézkedés enyhítését kérte - írja pénteki számában a Népszava.
A Fővárosi Főügyészség szóvivője, Skoda Gabriella a lapnak elmondta: az FB szükségesnek ítélte a szigorúbb kényszerintézkedés fenntartását, mondván: az eljárás jelen szakaszában fennáll az összebeszélés veszélye, Mesterházy szabadlábon megnehezítené a bizonyítási eljárást. A városházi tanácsadó ügyvédje, Papp Gábor korábban elmondta, védence eddig kétszer tett vallomást, és részletes magyarázatot adott arra, miért képtelenség az, amivel gyanúsítják.

A rendőrség Mesterházy Ernőt hűtlen kezeléssel gyanúsítja a BKV-botrányok kapcsán.

Olvasóink írták

 • 4. ferenczydenes 2010. február 26. 15:42
  „Nagyon helyes! Vonják felelősségre, ítéljék el, de az lenne a legjobb, ha feldobná az igazi felelősöket; a Hagyót, és Demszkyt.”
 • 3. dodó 2010. február 26. 11:49
  „"Bárándy György védi Balogh Zsoltot, a BKV korábbi megbízott vezérigazgatóját. Az ügyvéd szerint az egykori vezetőre politikai nyomást gyakoroltak, és ezt bizonyítani is tudja - olvasható a Helyi Téma interjújában.
  "Ha több százezer forintot kap valaki azért, hogy üljön a parlamentben, miért ne menne oda?" - teszi föl a költői kérdést az ügyvéd, hozzátéve: "Lassan tönkrement ebben az országban minden, és amikor kirobbant a BKV humánpolitikai igazgatójának az ügye, akkor végre volt egy kérdés, amiben pártkülönbség nélkül mindenki egyetértett. Amikor itt 50-60 ezer forintból milliók élnek, nyomorognak, akkor volt egy ügy, ahol valaki 100 milliót utalt magának, és utána pofátlanul visszament dolgozni. Ez olyan közfelháborodást váltott ki, amit nem lehetett eltussolni. Remélem, végig fog menni ez az ügy, és a legmagasabb pozíciókig is elér."
  A kérdésre, hogy miért nyilatkozta a BKV-ügy kapcsán: ilyet még nem látott, Bárándy a következőt válaszolta: "A BKV-ügyben előkerült egy tanácsadói szerződés. Két és fél milliárd forint az összeg, amiről ez a szerződés szól. Milyen tanács ér 2500 millió forintot? Nem tudom elképzelni. Ez akkora összeg, amelyből a fél Andrássy utat meg lehet vásárolni."
  S, hogy meddig érhet el az ügy?
  Az ügyvéd szerint Hagyó Miklósnak is volt főnöke, és az ő főnökének is volt főnöke. De nem tudni, a 2 és fél milliárdból ki men­nyit kaphatott. "Az embereket felháborítja, hogy ilyen pénzeket vesznek fel a semmiért. Ha ezt megpróbálják eltussolni, akkor itt még polgárháború is kitörhet" - szögezte le Bárándy György.

  Hát, ezért kellett többek között pont most Benkő György, a nemzeti liberális akcióhős, hogy legyen mivel foglalkoznia jobbnak, balnak. / heti Válasz- helyi théma/”
 • 2. samsung10 2010. február 26. 09:19
  „Az is jön nemsoká”
 • 1. kekeczke 2010. február 26. 08:18
  „és az attila ? ? ?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Lefújták a neonáci demonstrációt

A szervezők közlése szerint elmarad a Hősök terére meghirdetett neonáci demonstráció. A Nemzeti Forradalmi Párt a háttérben Bajnai Gordon fellépését sejti. Tovább olvasom