Délmagyar logó

2017. 05. 29. hétfő - Magdolna 13°C | 27°C Még több cikk.

BKV: A szóvivő visszautasítja Tarlós István vádjait

Visszautasítja Tarlós Istvánnak, a Fidesz fővárosi frakcióvezetőjének állításait Horváth Éva, Hagyó Miklós főpolgármester-helyettes szóvivője, aki a valótlanságok miatt jogi lépéseket is tett az ügyben.
A szóvivő az MTI-hez szerdán eljuttatott közleményében azt írta: fenntartja korábbi nyilatkozatát, miszerint BKV-s szerződéséről, annak folytonosságáról Kocsis Istvánnal, a BKV vezérigazgatójával tárgyalt személyesen, és a vele megállapodottak szerint, azaz Kocsis kérésére volt hatályos a szerződése keddig.

Horváth Éva szerint a vezérigazgató a határozatlan idejű szerződését bármikor felmondhatta volna már korábban is rendes, harmincnapos felmondási idővel, de Kocsis István az elmúlt 12 hónapban ilyenfajta kezdeményezést a keddi sajtóhírekig nem tett.

"Úgy tűnik, a BKV Zrt. vezérigazgatójának mostanában bizonyos ügyekben, amik a BKV-nál történnek, valamilyen oknál fogva hiányosak az emlékei, többek közt így az én foglalkoztatásomat illetően is" - fogalmazott.

A közleményben a szóvivő leszögezte: nem közszereplő és nem köztisztviselő, így tájékoztatási kötelezettsége sincs.

Megismételte keddi nyilatkozatát, miszerint az Index internetes portálon közölt cikkben írt, a valós havi fizetését felülmúló havi nettó 300 ezer forintos juttatását nem találja sem a bankszámláján, sem a szerződésében, hasonlóan a cikkben megjelent 10 milliós összegű – vagy azt meghaladó - prémiumához.

Horváth Éva közölte, a hírportál és a cikk szerzője, azaz a valótlanságokat, vagy rágalmazásokat lehozó médiumok ellen kedden megtette a szükséges jogi lépéseket. A vele kapcsolatos, azóta elhangzott vádaskodó nyilatkozatok ügyében is jogi lépést kezdeményezett egyes személyek ellen - fűzte hozzá.

Tarlós István, a Fidesz fővárosi frakcióvezetője szerdai sajtótájékoztatóján közölte, a fővárosi ellenzék a közeljövőben sorozatban fog az ügyészséghez fordulni, mivel úgy látják, remény sincs arra, hogy a BKV-nál és a főváros vezetésében történtekről a közvélemény hiteles tájékoztatást kapjon. A Fidesz fővárosi frakcióvezetője példaként öt ügyet említett, amelyekkel a vádhatósághoz fordulnak. Ezek négy tanácsadói szerződéssel, valamint Hagyó Miklós MSZP-s főpolgármester-helyettes szóvivőjének - akit Tarlós István H. É.-ként említett - párhuzamos munkaköreivel kapcsolatosak.

Miután a sajtó megtudta és kedden nyilvánosságra hozta, hogy a BKV-t felügyelő Hagyó Miklós főpolgármester-helyettes (MSZP) szóvivőjét a BKV alkalmazza főállásban, a fővárosi közlekedési vállalat vezérigazgatója bejelentette, rendes felmondással megszüntették a szóvivő munkaviszonyát.

Az Index.hu hírportál kedden hozta nyilvánosságra, hogy a BKV-t felügyelő szocialista főpolgármester-helyettes szóvivője, Horváth Éva 2007 elején került a 4-es metró projekt keretében a közlekedési vállalathoz. Néhány hónapig a metróprojektet koordináló DBR igazgatóság szóvivője volt, ám 2008 elejétől már Hagyó Miklós belső embereként tűnt fel a hírekben.

Olvasóink írták

 • 8. garbon 2009. augusztus 20. 13:39
  „Ne utasítsál vissza senkit inkább utald vissza az elsíbolt pénzt a közösbe.”
 • 7. Mathiasking 2009. augusztus 20. 12:55
  „1. hozzászólás SP 2009.08.19. 16:42

  Azért a MÁV-ról se feledkezzünk meg!

  A véleményem az, hogy nem zörög a haraszt, ha a szél nem fújja ....

  A másik meg az, hogy a szóvivői státusz a bujtatott állások mintapéldája!”
 • 6. KolompárRómeó 2009. augusztus 20. 06:50
  „"A közleményben a szóvivő leszögezte: nem közszereplő és nem köztisztviselő, így tájékoztatási kötelezettsége sincs."

  Akkor milyen szot visz? Kinek mondja? Mi az, hogy nem kozszereplo?

  "Horváth Éva közölte, a hírportál és a cikk szerzője, azaz a valótlanságokat, vagy rágalmazásokat lehozó médiumok ellen kedden megtette a szükséges jogi lépéseket. A vele kapcsolatos, azóta elhangzott vádaskodó nyilatkozatok ügyében is jogi lépést kezdeményezett egyes személyek ellen"

  Ez egy nagy bullshit. "Jogi lepes". Ha nem feljelentest tett, vagy nem pert inditott, akkor csak pofazik. Mert tudja, hogy ebbol csak rosszul johet ki.”
 • 5. garbon 2009. augusztus 19. 21:40
  „A BKV csak gyűjtse vissza az ellopot pénzt mert különben a kerekek alá esnek.”
 • 4. KovácsPistike 2009. augusztus 19. 20:59
  „Kocsis Pistike vezérigazgató úr semmiről nem tudott, semmit nem látott, semmit nem hallott, miközben a százmilliós végkielégülések zajlottak a BKV-nél. Miért is kapta a vezérigazgatói fizetését?”
 • 3. papus3 2009. augusztus 19. 18:17
  „Kötelezném a BKV-t a kifizetett pénzek vissza szerzésére,és min. 1 évig semmilyen támogatást nem adnék!”
 • 2. Zejko 2009. augusztus 19. 17:17
  „A milliokat nem utasitottak vissza :D”
 • 1. SP 2009. augusztus 19. 16:42
  „Mexikóban a teljes határőr szolgálatot egyszerre meglepetésszerűen lecserélték.
  Jó ötlet.
  A korábbi korrupciós összefonódások megszűntek.
  Sok helyen nem ártana a teljes nagytakarítás.
  BKV is megérett rég 1 ilyen beavatkozásra.”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Összehozza a családot a recesszió?

Egy frissen közzétett brit közvélemény-kutatás eredményei szerint a recesszió akár pozitív hatással… Tovább olvasom