Délmagyar logó

2018. 05. 23. szerda - Dezső 17°C | 27°C Még több cikk.

Blairt bírálja az új internetes vírus

Tony Blairt bíráló üzenetet és a brit miniszterelnöki hivatal honlapját támadó kódot tartalmaz egy új internetes vírus. Blairt nem először kritizálják hasonló eszközökkel.
A Quaters nevű féregvírus e-mail-mellékletként terjed, aktiválódása után megpróbálja magát továbbítani a fertőzött számítógép Outlook levelezőkliensének címtárában található bejegyzésekre. A kártevő szintén képes IRC-csatornákon keresztül terjedni. A hordozó e-mail tárgysorai különbözhetnek (Your Account Infomation, Your Account is on hold, Your Account has been suspended és hasonlók), a levél pedig arról informál, hogy a címzett csatolva talál néhány pénzügyi információt.
A Sophos vírusbiztonsági cég tájékoztatása szerint kódja alapján a vírus minden hónap tizenegyedikén elárasztásos támadást indít a brit miniszterelnöki hivatal honlapja ellen, valamint megjelenít egy, Tony Blairt bíráló üzenetet. A vírus ismeretlen készítője az üzenetben a brit bevándorlási politikát kritizálja és kijelenti: Blair pályafutása függhet azon, hogy változtat e kormánya jelenlegi munkáján.
A Quaters nem tartozik a különösen veszélyes kategóriába, egyelőre kis számú bejelentés érkezett előfordulásáról - tájékoztatott a Sophos.
Az idei évben a brit miniszterelnök már korábban is kapott hasonló bírálatot Irakkal politikájával kapcsolatban. Júniusban ismeretlen hackerek helyeztek el egy fotót a brit Munkáspárt honlapján. A fénykép George Bush amerikai elnököt ábrázolta, kutyájával a kézben, a kutya fejének helyén pedig Tony Blair arcképe díszelgett.
[origo]

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tulipános Fanfan (Fanfan la tulipe)

Tulipános Fanfan egy parasztlánnyal enyeleg. A lány felbőszült apja elől a seregbe menekül. Adeline,… Tovább olvasom