Délmagyar logó

2017. 11. 24. péntek - Emma 4°C | 11°C Még több cikk.

BM: rendet teremtenek a közterületeken

A Belügyminisztérium (BM) eltökélt szándéka, hogy rendet teremt a közterületeken, mert álláspontjuk szerint a szociálisan nehéz helyzetbe került embereken nem azzal lehet segíteni, hogy megengedik nekik ezeknek a helyeknek az elfoglalását - közölte a tárca sajtóosztálya kedden.
"A szociális gondok ilyen irányú kezelése a probléma szőnyeg alá söprését jelentette idáig, amelyen mi változtatunk" - tették hozzá.

A Belügyminisztérium közleménye arra a már a több médiumban is ismertetett döntésre adott magyarázatot, melynek értelmében kitiltanák az utcáról a hajléktalanokat. Az építési törvény a tárca honlapján megjelent, tervezett módosítása szerint ugyanis szabálysértést követ el és megbírságolható lesz az, aki a közterületet nem arra a célra használja, amelyet a jogszabály meghatároz, hanem például ott lakik vagy ott alszik.

Keddi közleményében a tárca hangsúlyozta: "jogos állampolgári elvárás, hogy például az aluljárók kulturált állapotúak, szabadon átjárhatóak legyenek".

Hozzátették: javaslatuk szerint jogszabályi háttér is segíti majd az önkormányzatokat a közösségi tereik rendben tartására. Az önkormányzatok kötelessége, hogy gondoskodjanak a szociálisan hátrányos állapotban élő emberekről, ehhez pedig az illetékes állami intézmények segítséget nyújtanak - írták.

Olvasóink írták

 • 4. jozko 2010. szeptember 08. 00:09
  „Maszatolás!
  Szociálisan nehéz helyzetben él a "panallakók" töbssége, sőt a lakóparki lakások tulajdonosainak jelentős hányada is, aki majd´ kétszeresét lesz kénytelen visszafizetni a svájci frankban felvetgt hitelének!
  Világosabb lenne az utcán élő naplopó, munkakerülő, mocskos, részeges, kukaborogató , igénytelen jöttmentekről beszélni, akiket drasztikusan el kellene takarítani az utcákról- nemre, vallásra, pártállásra tekintet nélkül! Őket kell eltakarítani! Táborokba velük! Munkatáborokbe, átnevelőkbe!”
 • 3. dodó 2010. szeptember 07. 20:33
  „Kérdés: A "cigííít, cigííít" skandáló kultúraszínesítők is elhajtatnak, vagy csak a hajlékonyak?”
 • 2. deszkás 2010. szeptember 07. 19:23
  „Ettől lesz rend., ugye ez vicc ? Komolytalan csak ezzel foglalkozni ami húsbavágó arról ..... még megszólalni is!”
 • 1. kowalsky 2010. szeptember 07. 19:09
  „Gondolom két hét alatt megoldják.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nézőpont Intézet: 57 százalék elégedett a kabinet munkájával

A Nézőpont Intézet kutatása szerint száz nap elteltével a megkérdezettek 57 százaléka elégedett a… Tovább olvasom