Délmagyar logó

2018. 05. 22. kedd - Júlia, Rita 15°C | 25°C Még több cikk.

Bocsánatkérésre szólította fel Pesti Imrét az MSZP

A szocialista Alexa György arra szólította fel a fideszes Pesti Imrét, hogy vagy a XVII. kerületi lakosoktól, vagy az összes adófizetőtől kérjen bocsánatot.

Az MSZP-s képviselő pénteki, budapesti sajtótájékoztatóján arra hívta fel a figyelmet, hogy az egyik országos napilap pénteken azt írta: a politikus a fővárosban lakik, de miután a Pest megyei Turán van háza, havonta 110 ezer forint lakbértámogatást vesz fel a parlamenttől. Számításai szerint ennek összege Pesti Imre képviselővé választása óta több mint négymillió forintra rúg.

Hozzátette: nemrégiben, egy XVII. kerületi rendezvényen Pesti Imre aggodalmát fejezte ki amiatt, hogy a kerület lakosainak életét komolyan zavarja a repülőtér és az autópálya zaja. A rendezvényen hangsúlyozta, hogy kerületi lakosként ezt kötelessége szóvá tenni.

Alexa György azt mondta, hogy ha Pesti Imre utóbbi kijelentése igaz, akkor a képviselő több mint négymillió forinttal rövidítette meg az adófizetőket. Hozzátette: a jogszabály lehetőséget ad arra, hogy ha egy képviselő nevén nincs budapesti ingatlan, akkor felvegye a lakbértámogatását, de "úgy tűnik", az ellenzéki politikus visszaél ezzel a lehetőséggel.

Alexa György úgy fogalmazott, hogy a Fidesz szeret másokkal szemben magas erkölcsi követelményeket megfogalmazni, és a „szokásos fideszes káromlókórusokból" is kiemelkedik néhány, erősen vádló vagy durva megfogalmazásokat használó „erkölcstanító", és ő ilyennek tartja Pesti Imrét is.

Elmondta azt is, hogy Pesti Imre városatya is, aki a képviselői és tanácsnoki tiszteletdíja mellett több kórházban betöltött felügyelőbizottsági tagsága után is bevételhez jut. A szocialista politikus szerint az ellenzéki képviselő legalább havi egymillió forintos jövedelemre tesz szert.

Azt mondta, Pesti Imre tipikus példája annak a „fideszes arroganciának", amely sokáig akadályozta, hogy megnyugtatóan és átláthatóan rendezhessék a képviselői költségtérítés ügyét. Feltette a kérdést, hogy a fideszes képviselő „hajlandó-e az évek alatt jogtalanul felvett készpénzt visszafizetni vagy a krízisalapba befizetni" illetve, hogy a Fidesz hajlandó-e visszahívni a képviselőt köztisztségeiből.

Az MTI kérdésére, hogy szerinte az is jogtalan volt-e, amikor a 2002-2006-os ciklusban a szocialista Nyakó István 13 millió 835 ezer forint utazásiköltség-térítést vett fel, Alexa György azt mondta, két különböző esetről van szó. (Az egyik napilap akkori kalkulációja szerint a szocialista képviselőnek évente 164 ezer 876 kilométert kellett utaznia, ami az esetet publikáló lapok számítása szerint elegendő lett volna arra, hogy minden nap oda-vissza megtegye az utat Borsod megyei választókerülete és Budapest között.) Ha Pesti Imrének szüksége van fővárosi lakásra, akkor az Országgyűlés Hivatala arra biztosítja a támogatást. Ha azonban saját bevallása szerint Budapesten él, akkor érthetetlen, hogy miért jár neki a támogatás - mondta a szocialista képviselő.

Olvasóink írták

 • 5. Power 2009. augusztus 08. 12:38
  „4. hozzászólás garbon 2009.08.07. 17:54
  Az MSZP (SZDSZ) bocsánatkérésével semmire nem megyünk. Amit elkövettek, arra nincs bocsánat!
  Írják ki az előrehozott választásokat.”
 • 4. garbon 2009. augusztus 07. 17:54
  „Inkább az MSZP kérjen a néptől bocsánatott amiért tönkre tették az országot. Amióta hatalmon vannak csak a lopás , sikkasztás, lakás maffiózás pénz lenyúlás, és még sok minden terhelia mocskos lelküket.”
 • 3. sauron2 2009. augusztus 07. 14:18
  „Albérletben lakik a feleségénél Budapesten :)”
 • 2. cyt 2009. augusztus 07. 13:36
  „Celtis, én is ugyanezt értettem ki a cikkből. Már ketten vagyunk akkor, akik biztosan nem értik, mi is itt a hiba. Vagy az újságíró nem értette meg. Vagy az MSZP-s honatya. ????????????????.....................”
 • 1. Celtis 2009. augusztus 07. 13:20
  „Én ezt most nem értem. Nem arról van tehát szó, hogy Turán van egy háza, de ő maga Bp-en lakik bérelt lakásban? Mert akkor a lakbértámogatást biztosan a bérelt lakásra veszi föl. Hol itt a probléma?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kislétai gyilkosság: Az államfő hétfôn találkozik Bajnaival

Sólyom László köztársasági elnök hétfőn találkozik Bajnai Gordon miniszterelnökkel, hogy… Tovább olvasom