Délmagyar logó

2018. 04. 22. vasárnap - Csilla, Noémi 9°C | 25°C Még több cikk.

Bohóc akart ráugrani Bajnaira

Az incidens Hatvanban történt. Az Együtt-PM felszólítja Orbán Viktort és pártját, fogja vissza híveit. Az országos rendőrfőkapitányhoz fordulnak.
Az országos rendőrfőkapitányhoz fordul az Együtt-PM a bohóctámadás miatt

Az Együtt-PM Szövetség az országos rendőrfőkapitányhoz fordul annak kivizsgálására, miként fordulhatott elő, hogy Bajnai Gordon országjárásának hatvani állomásán nem volt rendőri biztosítás annak ellenére, hogy a helyszínre ellentüntetést jelentettek be.

Az Együtt-PM Szövetség az MTI-hez szombaton eljutatott közleményében emlékeztet arra, hogy pénteken a volt miniszterelnök országjárásának hatvani állomásán egy bohócnak öltözött, a festék miatt felismerhetetlen arcú férfi fenyegetően lépett fel az Együtt-PM vezetőjét váró polgárokkal szemben, többüket inzultálta, és csupán a testőrök fellépésének köszönhetően nem okozott sérülést Bajnai Gordonnak.

A bohóctámadást nem a Bajnai Gordont kísérő testőrök dolga lett volna megakadályozni, hanem a rendőrségé - mutatnak rá a közleményben, jelezve, a szervezők tájékoztatása szerint a helyben illetékes rendőri vezetők arra hivatkozva utasították el a rendőri biztosításra vonatkozó kérést, hogy az ellentüntetést annak szervezői a 72 órás határidőből kicsúszva jelentették be.

Az Együtt-PM Szövetség álláspontja szerint ez a jogszabályok téves értelmezése, sőt felveti politikai szempontok érvényesülését is.

Sem az utólagos manipulációra, sem magára a támadásra sem nyílt volna tér, ha a rendőrség teszi a dolgát - hangsúlyozzák. Álláspontjuk szerint egyértelműen rendőri mulasztás történt, amelynek haladéktalan kivizsgálását az országos rendőrfőkapitánytól várják.

Korábban

Az Együtt-PM felszólítja Orbán Viktort és pártját, fogja vissza híveit, "fizetett aktivistáit", miután egy bohócnak öltözött férfi Hatvanban fenyegetően lépett fel Bajnai Gordonnal, a szövetség vezetőjével, valamint az őt váró emberekkel szemben.

Az Együtt-PM pénteken közleményben tudatta az MTI-vel, hogy Bajnai Gordon országjárásának hatvani állomásán egy bohócnak öltözött, a festék miatt felismerhetetlen arcú férfi fenyegetően lépett fel az Együtt-PM vezetőjét váró polgárokkal szemben, többüket inzultálta, és csupán a testőrök fellépésének köszönhetően nem okozott sérülést Bajnai Gordonnak, akire rá akart ugrani.

Azt írták, a bohócnak öltözött ellentüntetők "a Fidesz udvari civilszervezeteként működő" Civil Összefogás Fórum ilyen figurákat szerepeltető plakátjainak, füzeteinek megjelenése óta rendszeresen feltűnnek és ellendemonstrációt tartanak Bajnai Gordon lakossági fórumaikor.

Az Együtt-PM szerint az ellentüntetők szervezett, az Orbán-rezsimhez hű aktivisták, akik között a hatvani fórum helyszínén is ott volt egy bohócnak öltözött ember. Az erős testalkatú, csaknem 190 centiméter magas férfi esernyőt lóbálva inzultálta a lakossági fórumra érkezőket, majd megpróbált ráugrani a volt miniszterelnökre is. Ebben a Bajnai Gordont kísérő egyik testőr akadályozta meg, aki eközben a nyakán könnyebb sérüléseket is szenvedett. Bajnai Gordonnak nem esett bántódása.

Közölték azt is: az ellentüntetők száma egyre szaporodik és egyre agresszívabbak, ezért az Együtt-PM arra szólítja fel a miniszterelnököt és pártját: vessen gátat a negatív kampányuk miatt elszabadult indulatoknak, a megfélemlített hatvani polgároktól pedig kérjen bocsánatot.

"A helyszínen rendőri jelenlét, biztosítás egyébként nem volt, a rendőrség magyarázata szerint azért, mert a kormányhű ellentüntetést a jogszabályi határidőn túl jelentette be a bohócos figurát is soraiban tudó társaság" - szerepel közleményükben.

Az Együtt-PM vizsgálja, szükséges-e jogi útra is terelni az ügyet. Bajnai Gordon országjárása folytatódik - közölték.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Az orvosi kamara etikai eljárást indított a felügyelőbizottság ellen

Etikai eljárást indított a Magyar Orvosi Kamara (MOK) a köztestület felügyelőbizottsága (fb) és… Tovább olvasom