Délmagyar logó

2018. 05. 24. csütörtök - Eszter, Eliza 16°C | 26°C Még több cikk.

Bokros szerint az MDF felismerte a benne rejlő lehetőségeket

Bokros Lajos szerint azok az értékek, az a program lehet a modern Magyarország megteremtésének útja, amelyet ő képvisel, és ezt felismerte a Magyar Demokrata Fórum (MDF) is.
Ez az oka annak, hogy a párt őt kérte fel listavezetőnek az európai parlamenti választásokon - mondta el Bokros Lajos a Magyar Telelívizó A szólás szabadsága című műsorában vasárnap este. A volt szocialista pénzügyminiszter úgy véli, "a puding próbája az evés", tehát ki fog derülni, hasznot vagy kárt okoz a pártnak, hogy őt jelölték a lista élére.

Bokros Lajos úgy látja, az a politikai értékrendszer, amelyet 14 éve képvisel, felértékelődött, azonban ezzel nem ő lett más, a kihívások változtak meg, más idők járnak. Úgy gondolja, a társadalomnak az a legfőbb érdeke, hogy minél előbb kiutat találjon a válságból, erre azonban a jelenlegi kormány nem alkalmas. "A mostani kormány nem válságkezelő kormány, ugyanis semmit sem kezel a válságon" - mondta a politikus. Az MDF ajánlatát megtisztelőnek és korrektnek tartja, és úgy véli, az általa képviselt program és a párt érdekei egy irányba tartanak.

A volt szocialista pénzügyminiszter jelölése megosztja a Magyar Demokrata Fórumot: a választmány 48- 44 arányban döntött a Bokros vezette lista mellett, amelynek második helyén Habsburg György, ötödik helyén pedig Dávid Ibolya áll. A párt néhány meghatározó politikusa nem ért egyet ezzel a döntéssel. Csáky András húsz év után határozott úgy, hogy elhagyja a pártot. Azt, hogy kilép- e a frakcióból, még nem tudni. Ha ez így történik, az MDF nehéz helyzetbe kerül, ugyanis ebben az esetben a képviselőcsoport létszáma a küszöb alá kerül, ezért keresniük kell valakit, aki csatlakozik hozzájuk. Csáky mellett Olajos Péter - európai parlamenti képviselő - is elhagyja a pártot. Bokros Lajos nem kívánta kommentálni a történteket, azonban annyit elmondott, hogy nem szeretne belefolyni az MDF belső ügyeibe. "A puding próbája az evés, lássuk meg, hogy mi történik a Pünkösd utáni héten"- mondta a politikus. Ügy véli, az emberek ismerik őt annyira, hogy tudják, amennyiben őt választják, nem zsákbamacskát vesznek.

Az MDF listavezetője tiszteli azokat is, akik ragaszkodnak a régi rendhez és nem támogatják őt, de nem ért egyet velük: "Minden tisztelete azoké is, akik a 44 nem szavazatot adták le, bár nem volt igazuk. A XXI. század kihívásaira nem lehet többé XX. századi válaszokat adni"- mondta Bokros Lajos.

Olvasóink írták

 • 11. pille 2009. március 09. 11:25
  „?????? Lesz itt még egy-két érdekes csavar a gépezetben!!”
 • 10. comet 2009. március 09. 10:46
  „Bokros hatalmas at tekert a lakosság nyakán anno, ami a jelek szerint nem oldott meg semmit úgyanis anormális élet feltételeit azóta is csak közelíteni tudtu.
  A Horn időszaknál volt még egy fontos tényező, amiről nem szívesen beszélnek, nevezetesen hogy akkor teljesedett ki az ország elkótyavetyélése azaz eldása. Ezek a bevételek is kellettek hogy az amugy életképtelen MSZP kormány a felszínen tudja tartani magát. Tehát öszefoglalva 2 pilléren állt az ország, az állami vagyon eladásán, és a lakosság kizsigerelésén.A harmadik variáció, a versenyképes gazdaság működtetése, vagy létrehozása nem ment.
  A lakossági jövedelmek azaz a társadalom tagjainak, (láncszemeinek) erősítése az egyik legjobb gazdaság élénkítő, innováció ösztönző és közbiztonság teremtő eszköz. Erre épültek a jóléti társadalmak és valahol a mi szocializmusunk is ezért volt jobb a többinél. Bokrosék ezt nem tudják, mert pénzügyi oldalról látnak mindent.
  A megszorítások kellenek de csak az elszivárgások megszüntetésére (korrupció, ésszerűtlenségek stb), a lakosságot nem folythatják meg.”
 • 9. rozator 2009. március 09. 10:24
  „kutyuka:A te elnököd legyen az Orbán! A Kolompár Orbán!A Bokrost lehet szidni,de ha az ő "csomagját" nem vezetik be,az ország már 98-ra tönkre ment volna!Nem kellett volna visszacsinálni és most nem vagyunk ilyen helyzetben!Az akkori gazdasági eredményekkel még mindig a Fidesz volna hatalmon,és most nincs miről beszélni!”
 • 8. achilleus 2009. március 09. 09:51
  „5. hozzászólás szemlelodo 2009.03.09. 09:17
  Ugyan szemlélődő, szerinted kimenne Brüsszelbe, ha miniszterelnök lehetne itthon?? Demszki talán kiment, pedig vezette vagy 2X az EP listát, sőt menetrend szerint országgyűlési listán is bejutó helyeken volt, majd mindig lemondott a mandátumairól, miután megválasztották főpolgármesternek. Bokros sem menne sehová. Gondolom, ha az MDF szerezne egy EP mandátumot, akkor Habsburg György menne ki. Dehát elég fluid a helyzet minden téren.”
 • 7. achilleus 2009. március 09. 09:47
  „Ennyit a rendszerváltásnak nevezett vagyon- és hatalomátmentésről.
  Emlékeztetőül: Az első "szabadon" választott országgyűlésben volt kb. 6%-nyi Fidesz, 8%-nyi Kereszténydemokrata. A többi mind SZDSZ és MDF volt, egy kb. 15%-os MSZP mellett.Hát ezért nem történt rendszerváltás, mert az MSZP, SZDSZ, MDF mind hatalomátmentő tolvajpártként funkcionált, a rendszerváltásról pedig csak pofáztak, amikor pedig valami érdemit kellett volna tenni, elszabotálták vagy aktívan benyaltak.”
 • 6. kutyuka 2009. március 09. 09:38
  „Hol elsz te Aranka?
  Kinek segitett ez a feleszu Bokros?

  Az ontelt majom az te vagy,meglatszik az irasaidbol is. Mi csak osszetehetnenk a kezunket,ha Obama lenne az elnokunk!

  Hulye vagy,menj melegebb eghajlatra!”
 • 5. szemlelodo 2009. március 09. 09:17
  „Az éremnek kettő oldala van. Az tény,hogy politikailag az MDF nem jól döntött,egy rendszerváltó pártnak nagyobb önbecsülésre lenne szüksége.
  Az érem másik oldala az,hogy a döntés értelmében Bokros Úr távolabbra kerül kis hazánktól.
  Ismerve az Eu-s intézményrendszer bürokratikus nehézkes müködését Ő is egy lesz a többi között nem sok vizet fog zavarni, ezzel a belpolitikai életünk kevesebb rizikófaktorral fog rendelkezni.”
 • 4. madártej 2009. március 09. 09:14
  „Bokros egy panamista ökör. A kalaposnéval jól összeillenek, szavazzon rájuk, akinek fürdős néni volt az anyja Moszkvában.”
 • 3. aranka2 2009. március 09. 09:12
  „No.6-Sy, amit írsz tökéletesen ráillik Orbánra. Öntelt majom, aki mindenáron a maga képére akarja alakítani a világot. Bokros azonban más, ő legalább egyszer már kihúzta az országot a bajból. Sajnos az utána következők (Orbán, Medgyessy, Gyurcsány) még nagyobb bajt hoztak össze.”
 • 2. cyt 2009. március 09. 08:24
  „Sajnálom az MDF-et. Sajnálatom azonban a szüleim iránti tiszteletből és szeretetből fakad. Mindketten meghaltak már - Isten nyugosztalja őket. Mindketten láttak reményt az MDF-ben - 20 és 16 évvel ezelőtt is. Később már nem. Óriási csalódás volna részükre látni, hová züllik az MDF a Dávid-Herényi duett vezetésével. Annak volt igaza, aki politikai prostituáltnak (örömlánynak) nevezte a pártot. Valóban azzá vált. Meglátta a vezetés megélhetési politikusi rétege, hogy az MSZP-SZDSZ-ből kiábrándultakat TALÁN magukhoz lehetne irányítani egy, a jelenlegi MSZP-SZDSZ-től különböző, de azért alapjában mégis SZOCIALISTA-NEOLIBERALISTA politikussal. Így lett Bokros a mézesmadzag egyeseknek (legalább is szerintem ezt hiszik az MDF vezetőségében) - és egyben a polgári demokrata gondolkodásúak részére az utolsó csepp a pohárban. Kár az MDF-ért. Nem a jelenlegiért, hanem azért, ami volt. No nem az Antall-féléért, hanem a Lezsák-féle MDF-ért.”
 • 1. No.6-Sy 2009. március 09. 08:03
  „"Bokros Lajos szerint azok az értékek, az a program lehet a modern Magyarország megteremtésének útja, amelyet ő képvisel, és ezt felismerte a Magyar Demokrata Fórum (MDF) is."

  Az elég nagy baj volna, főként egy demokráciában.

  EGY ember értékrendje, legyen az akár a legleslegkiválóbb is, nem határozhatja meg mások, kivált nem tömegek életetét. Aki ugyanis úgy gondolkodik, mint amit Bokros - és ezért is remélem, hogy csak egy buta mondat volt, vagy egy ügyetlen PR-os szöveg -, az meglehetős egoista ember, erőteljes zsarnoki vonásokkal: magához méri mások életét, értékrendjét, világát, és ő akarja megmondani, meghatározni másoknak, hogy szerinte kinek hogyan kell élnie. Ez egy jól működő családban sem követhető, nemhogy egy demokráciában!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

GKI: minden bizonytalan, de a gazdaság nagyot zuhan idén

A magyar gazdaság a korábban gondoltnál nagyobb mértékben, körülbelül 3,5 százalékkal esik 2009-ben. Tovább olvasom