Délmagyar logó

2017. 10. 24. kedd - Salamon 9°C | 13°C Még több cikk.

Bölcsi igen, ovi nem

„ Miért nem lehet az ovikba karácsony után is vinni a gyerekeket? Manapság már a munkahely megléte foroghat kockán egy kisgyermekes szülőnek, ha állandóan hiányzik vagy elkéri magát” – kaptuk az alábbi tartalmú levelet még december közepén.

– Rendkívül kevés, városi szinten alig van 10 kisgyermek, akinek a szülője igényelte az óvodai ellátást – nyilatkozta megkeresésünkre akkor Papp András, a győri polgármesteri hivatal oktatási irodájának vezetője. – Az intézményeinkben ezt felmérettük, s ebből kiderül: egyetlenegy helyen, Ménfőcsanakon jelentkezett néhány gyerek, a többiben nincs igény a két ünnep közötti óvodai ellátásra.
Az irodavezető egy helyen mégis óvodai ügyeletet ígért, ám a két ünnep között még sincs nyitva egyetlen intézmény sem. Bolláné Várszegi Mónika, a győri polgármesteri hivatal óvodai referense szerint változott a helyzet, ugyanis a téli szünet első napjaiban valóban igényelték az óvodai felügyeletet a szülők, az előzetes felmérés alapján azonban a két ünnep között nincs igény az óvodai nyitva tartásra.
Lapunk információi szerint a győri bölcsődék valamelyike nyitva áll a kisgyermekek előtt – így ma a Kígyó útiban, holnap a Zöld utcaiban, pénteken pedig a Kodály Zoltán utcai intézményben tartanak ügyeletet.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

„ Kattogó lámpa”

A Győri Nők Független Szervezete a jótékony célú rétesárusításból befolyt bevételét a vakok és… Tovább olvasom