Délmagyar logó

2018. 02. 18. vasárnap - Bernadett 1°C | 6°C Még több cikk.

Bolíviai ügy: hamarosan eljárás indulhat Kepes András ellen

Diplomáciai eljárás indul az újságíró ellen, aki tudott a bolíviai és külföldi állampolgárok által tervezett "rendkívüli és erőszakos kalandról."
Napokon belül diplomáciai lépéseket kíván tenni a bolíviai kormány Kepes András ellen, amiért a magyar újságíró hallgatott a Rózsa Flores Eduardóval készült tavaly októberi interjú részleteiről - mondta Juan Ramón Quintana, a kormányzati ügyekért felelős miniszter hétfő este a Viru Viru repülőtéren tartott sajtótájékoztatóján.

Az ABI bolíviai hírügynökség beszámolója szerint a miniszter úgy fogalmazott, hogy "a következő órákban" diplomáciai eljárás indul az újságíró ellen, aki tudott a bolíviai és külföldi állampolgárok által tervezett "rendkívüli és erőszakos kalandról." Mint mondta, a La Paz-i igazságügyi minisztérium a külügyminisztériumon keresztül tesz majd panaszt "bűnrészesség" címén Kepes András ellen, és az ügyben - fogalmazott - reményei szerint Budapesten is együttműködnek majd Bolíviával. A miniszter kijelentette azt is, hogy a terrorizmus elleni nemzetközi egyezmények alapján szeretnék perbe fogni a magyar újságírót.

A bolíviai kormány egyébként már korábban utalt arra, hogy szeretnék beperelni Kepes Andrást, mert szerintük a riporter eltitkolt és fedezett egy terrorista összeesküvést. A pert Sacha Llorenti, az egyik bolíviai miniszterhelyettes vetette fel még pénteken. Az újságíró tavaly készített interjút Eduardo Rózsa-Floresszel, amelyet a múlt héten mutatott be a magyarországi köztévé. Ebben a bolíviai-magyar származású férfi azt mondta: illegális fegyverekkel védte volna csapatával együtt szülőhelyét, Santa Cruzt. Flores az interjúban hozzátette: Bolíviából kérték fel a tartomány védelmére, ám támadást nem terveztek.

Eduardo Rózsa Floresszel április 16-án az egyik Santa Cruz-i szállodában végeztek a bolíviai kommandósok, megölve két társát is, a romániai magyar Magyarosi Árpádot, és egy ír fiatalembert, Michael Dwyert. Az akció során két embert letartóztattak, köztük a magyar Tóásó Elődöt. A hivatalos verzió szerint a csoport merényletet tervezett Bolívia elnöke, Evo Morales ellen.

Olvasóink írták

21 hozzászólás
12
 • 21. Örvájn 2009. április 29. 21:54
  „Magyarországon nem oly rég, képét viselő pólóban próbálták miszticizálni ifjú szocialisták, a Bolíviában agyonlőtt terrorista vezér Che Guevarát. Azon a rendezvényen egy hősként lehetett megismerni, a kalasnyikovos politikust.”
 • 20. flexsnake 2009. április 29. 21:21
  „Minden normális helyen kilövik a terroristákat. Egyedül a magyar olyan hülye hogy még lobbizik is a gyanúsítottaknak. Mindenki vállalja a tettéért a felelősséget. Ha a zöldhatáron, fegyverekkel keltek át ne mondja senki hogy turisták voltak.”
 • 19. Karos 2009. április 29. 15:35
  „Hm.. Nos..

  1. Ha ezen Rózsáék jól kerestek, akkor le a kalappal előttük. Kár volt belebukni.
  2. Megértem Bolívia elnökének félszegségét, de azzal, hogy agressziót mutat és csak a játékbabákat iktatja ki, a saját gyengeségére mutat rá.
  3. Az oknyomozó riporternek semmi köze a dologhoz, tette a dolgát. Fantáziálásra alapozva én sem tettem volna másképp.
  4. Aki meg mint magyarként külföldi börtönben sínylődik - és közben az ország ahol senyved, diplomáciai intézkedésekre kér minket, hát kérem tisztelettel, legalább küldjék haza, itt rohadjon meg a börtönben.
  Szerintem.”
 • 18. aranka2 2009. április 29. 15:00
  „Mondjátok, mit tartotok a homlokotok mögött? Észt biztosan nem. (Tisztelet a kivételnek). Rózsa-Floresék elmentek egy idegen országba, ahol a demokratikusan megválasztott hatalom ellen katonai "önvédelmet" akartak szervezni. Ezt hívják terrorizmusnak. Kepes erről fél éve tudott. Ellene az eljárás biztosan indokolt. Lehet előnye is, ha Magyarország együttműködik Bolíviával, és szóban elítéli Kepest, cserében talán kiadhatják azt a szerencsétlen hülye Tóásót, hogy legalább itthon üljön pár évig.”
 • 17. sőndör 2009. április 29. 11:04
  „Még az elején kifejtettem néhány tényt, de legtöbben nem olvasták. Flexinek és Annának üzenem, olyanok mint a szözsi, akihez becsenget a halál:
  halál:jöttem érted!
  szöszi:értam?
  halál:érted!
  szöszi:nem értem?!
  Azzal, hogy Flexi még mindemellett olyan mint a lépcsőház:SÖTÉT ÉS KORLÁTOLT !!”
 • 16. berriann 2009. április 28. 21:21
  „Én szégyellem, hogy Magyarország tele van ennyi modortalan, ostoba, rosszindulatú emberrel. De emberi mivoltukban is a legrosszabb fajtával. Ezért fogja a magyar nép elpusztítani önmagát, az ilyenek miatt, akik itt üres aggyal hozzászólnak a semmihez. Ugyan semmit nem mondanak, de az a semmiről szól, senkinek. Azzal értek egyet csak e díszes társasággal, hogy ezeknek az ostoba hozzászólóknak kellene innen ebből az országból elmenniük, de nagyon gyorsan, hogy a még megmaradt, tisztességes magyar Ember ne kapja el ezt a vírusfertőzést, amit ezek az ostoba, undok sehonnai amerikánerek terjesztenek.
  Eduardo és Fiúka nyomába sem léphet ez a sok fröcsögő, rtl klub-függő,agymosott lény, akiknek fogalmuk sincs semmiről, de boldogan mondják meg két halott Emberről a tutit, mert Ők nagyon okosak! Remélem, igaz a mondás, hogy az Isten nem bottal ver...
  Legalább adjátok meg ezeknek a férfiaknak a kellő tiszteletet, hiszen meghaltak!”
 • 15. zoltanz 2009. április 28. 18:38
  „Flex, provokálsz? Nem gondolhatod komolyan, hogy Kepesnek beszámolt arról, hogy mit fog csinálni? Az meg, hogy ez a rózsa domborított egyet, hát ki a franc venné komolyan? Az lett a veszte, hogy egy hősködő mesemondó kalandor, valaki megette a cumit ez meg ráb@szott. A keze valószínű akkor volt utoljára tiszta, amikor megszületett, de, hogy merényletre készült volna és arról még pofázzon is, no ez az ami nem stimmel. Mert ha marha, nem bíznak rá ilyen ügyet. Ha profi, akkor nem ugat. Mellétrafáltak odakint, aztán így maszatolják el a dolgot hogy rendeznek egy műbalhét. Ez a Rózsa csak a csali volt. Egészen más szinten tesztelték a reagálást. Azért, hogy amikor akcióznak, a lehetséges lépéseket már előre tudják.”
 • 14. flexsnake 2009. április 28. 16:15
  „ezek a terroristák merényletre készültek. Megérdemlik amit kapnak. Az is megérdemli aki tudott róla de elhallgatta. Remélem a legsúlyosabb büntetést kapják!”
 • 13. flexsnake 2009. április 28. 16:15
  „ezek a terroristák merényletre készültek. Megérdemlik amit kapnak. Az is megérdemli aki tudott róla de elhallgatta. Remélem a legsúlyosabb büntetést kapják!”
 • 12. Mathiasking 2009. április 28. 16:05
  „10. hozzászólás flexsnake 2009.04.28. 15:37

  Flexi!
  Te helyből vagy születésed óta vagy ilyen hülye? Esetleg genetikai hulladék vagy? Nem tudom eldönteni, hogy te mit keresel ebben az országban, egyáltalán ezen a Földön? A földben több hely van költözz légyszíves oda! Köszönettel venném.”
 • 11. flexsnake 2009. április 28. 15:37
  „Remélem elítélik ezt a kepest. Terroristákat nem támogat az ország. Akinek ez nem tetszik az takarodjon boliviába vagy költözzön el. Se román se magyar terroristáért nem kell küzdeni.”
 • 10. flexsnake 2009. április 28. 15:37
  „Remélem elítélik ezt a kepest. Terroristákat nem támogat az ország. Akinek ez nem tetszik az takarodjon boliviába vagy költözzön el. Se román se magyar terroristáért nem kell küzdeni.”
 • 9. bo 2009. április 28. 15:10
  „Nagy szégyen lesz országunkra nézve, ha helyt adunk a vádaknak!”
 • 8. sőndör 2009. április 28. 13:48
  „Tájékozódjál ! "Anna" ha akarna !
  Te szerinted az 56osok is szerencsétlenek voltak? Hát persze, te meg a szerencsés, puszilom azt az éles elmédet (gárda és Dakoták nélkül)!”
 • 7. anna 2009. április 28. 12:47
  „Ki az a KEPES ANDRÁS aki ennyire fontossá vált? Ekkora felhajtást néhány szerencsétlen miatt. Úgy hallottam már mozgósították a Magyar Gárdát, mennek Bolivia ellen. Evo Morale elnök úr nem akarna közöttük is rendet rakni? Nem szeretik a DAKOTÁKAT!”
 • 6. Mathiasking 2009. április 28. 10:58
  „2. hozzászólás studyfy 2009.04.28. 09:58

  2005-ben Evo Morales elnök, mint az első indián származású, államfőt választották meg Bolívia Elnökének. Ő az indián!”
 • 5. sőndör 2009. április 28. 10:37
  „Hát, ez a Morales nem sokáig lessz !!
  Ezek az idióták nem ismerik az oknyomozó ujságírás elemi szabályait, arról nem beszélve, hogy a Kepes TV riportja a nyilvánosság elé lett tárva az adott TV csatorna által. Mindezek mellett fogalmuk nincs a nemzetközi jogról, nemzetközi terrorellenes eljárásokról valamint teljesen ismeretlen számukra az emberi jogok egyetemes nyilatkozata !
  Különben pedig tessenek előbb 1. bizonyítékokat felmutatni az egész gyalázatos eljárás jogi megalapozottságára 2. a kommandósok gyilkolászásának okaira (az alvó ember még verbális ellenállást sem képes tanúsítani) 3. mégis visszajutunk a nemzetközi vizsgálódás szükségszerűségére 4. kivizsgálni (nemzetközi jog) a likvidálásra kisdott parancs eredetét, körülményeit stb.
  Hát talán jobban tenné Morales ha elgondolkodna azon meddig lessz vagy nem lessz ?
  Boliviának úgy látszik hiányzi egy jó kis zárlat (embargó) !? Különben pedig az eddigiek alapján, minden a világban fellelhető Bolíviait komolyan át kellene világítani, mert erős a gyanú, hogy az egy szélsőséges (terrorista) elemeket támogató ország !!!!”
 • 4. comet 2009. április 28. 10:31
  „a Morales elleni merénylet terv a jelek szerint "rendkívüli és erőszakos kaland"-ra enyhült. A perrel könnyen öngólt rughatnak Bolíviában, ugyanis ezideig egy rossz minőségű bárbani beszélgetést rögzítő zavaros felvételen kívül nem igen tudnak mit felmutatni. Eddig Kepes műsora a legkonkrétabb, úgyhogy a jelek szerint kínzásokkal sem tudtak bizonyítékot produkálni.
  Három embert megölni, kettőt összeverni és börtönbe csukni megalapozott vádak nélkül elég durva.”
 • 3. Krampampuli 2009. április 28. 10:25
  „studydy! értékelendő, hogy meg akarod érteni de szerintem sincs értelme :-) mint a legtöbb kommentnek...”
 • 2. studyfy 2009. április 28. 09:58
  „Nem értem. Ki az indián? Kepes?”
21 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kevesebb gáz jön Ukrajna felől Magyarországra

Kevesebb gázt kap Magyarország, az ukrán gázvezeték-társaság hétfőn kora délután ugyanis… Tovább olvasom