Délmagyar logó

2017. 11. 17. péntek - Hortenzia, Gergő 6°C | 9°C Még több cikk.

Bombariadó a Steaua budapesti szállásán

A román csapat kimerült, de nem kérték a meccs elhalasztását.
Megerősítette az éjszakai bombariadó hírét az MTI-nek a Steaua labdarúgócsapatához közelálló, magát megnevezni nem kívánó személy, aki maga is az utcán töltötte az együttes tagjaival az időt hajnali öt óráig. Valeriu Argaseala, a román klub elnöke elmondta, nem kérték a mérkőzés elhalasztását.

Az MTI bukaresti tudósítójának a forrás telefonon elmondta: éjjel fél kettőkor megjelent a szállodában két rendőr egy kutyával, és azt mondták, hogy bombát keresnek, ezért át kell kutatni a szobákat. A megkérdezett forrásnak feltűnt, hogy csak a románok szobáit ellenőrizték, ezért felhívták a rendőrök figyelmét: ha valóban bomba lehet az épületben, akkor az egész épületet evakuálni kell. "Miért kell csak a mi szobáinkat ellenőrizni?" - kérdezték. Végül valóban kiürítették az egész szállodát, a vendégek hajnali öt óráig fenn voltak. Emiatt a játékosok nagyon kimerültek, az MTI-t tájékoztató személy is rendkívül elcsigázott hangon, szinte félálomban nyilatkozott.

Valeriu Argaseala, a bukaresti klub elnöke a prosport.hu román hírportálnak azt mondta: a Steaua Bucuresti nem kérte a mérkőzés elhalasztását, csupán tájékoztatta Románia budapesti nagykövetségét és az UEFA-t az éjszaka történtekről, és azt várja, hogy ez az európai fórum hozzon döntést ezzel kapcsolatosan. Az elnök megerősítette, hogy a román játékosok nagyon kimerült állapotban vannak.

A hírportál részletesen leírja az éjszakai bombariadó történetével kapcsolatosan birtokába jutott információkat. Eszerint a Steaua tagjait egy rendőrségre befutott telefonbejelentés után magyar idő szerint egy órakor ébresztették fel. Két tűzszerész jelent meg, és megkezdte a szobák egy részének átkutatását. A portál szerint az első emeleten lévő szobákat (ahol többek között Sorin Ghionea, Petre Marin, Romeo Surdu, Banel Nicolita és Székely János volt elszállásolva) mind átvizsgálták rendőrkutyák segítségével. A Steaua tisztségviselői mind az utcára mentek, és ott várták Románia budapesti nagykövetét.

Két óra tíz perckor azt jelentette a portál, hogy több mint 50 rendőr jelent meg a hotelnál, folytatva a kutatást. A román klub illetékesei ekkor már hangot adtak elégedetlenségüknek, hogy csak a román klubhoz tartozók szobáira terjedt ki a vizsgálat. Ennek hatására ürítették ki az egész szállót, 2 óra 40 perckor mintegy 150 ember gyűlt össze az épület előtt. A hírportál szerint ekkor már a környező utcákban megjelentek az Újpest szurkolói, akik részegen állítólag "megtámadtak" román rendszámú gépkocsikat (az MTI-t délelőtt tájékoztató forrás azonban azt mondta, hogy nem látott magyar szurkolókat az éjszaka).

A hírportál szerint hajnali öt óra előtt néhány perccel hívták vissza a vendégeket szobáikba, közölve, hogy hamis bombariadóról volt szó.

Az első találkozón az Újpest idegenben 2-0-ás vereséget szenvedett, a visszavágót csütörtökön (ma) 19:45-től rendezik a Szusza Ferenc Stadionban.

Olvasóink írták

 • 13. 620829 2009. július 23. 14:47
  „AMILYEN AZ ADJON ISTEN OLYAN LESZ A FOGADJISTEN....EGYÉBKÉNT A SZURKOLÓK IQ-JÁT ELNÉZVE ÚGYSEM A MECCS LESZ A FONTOS!!!!!!!!!!!!!!!!!!IRTSÁK KI EGYMÁST-HÁTHA LEHETNE IS EGY-EGY ILYEN MECCSET ÉLVEZNI!!!!!!!!!!!”
 • 12. sőndör 2009. július 23. 13:40
  „amilyen egy nemzet értelmisége, olyan a nemzet is és a bocsika elmaradása mindent elmond !(és vice versa)”
 • 11. zehn 2009. július 23. 11:38
  „Romániában és Magyarországon is vannak tisztességes,békés,rendes emberek. És vannak persze tahó, silány korcsok. Ez utóbbiakból kapunk rendszeresen válogatást a nemzetközi meccseken. /is/”
 • 10. atipusos 2009. július 23. 11:16
  „A kilakoltatás itt:
  http://www.inforadio.hu/hir/sport/hir-293171”
 • 9. insideman 2009. július 23. 11:10
  „büdös szőröstalpu románok....”
 • 8. atipusos 2009. július 23. 11:08
  „Lesz itt még csetepaté! A szálloda körül Újpest drukkerek már most hőbörögnek. Rendőr alig látható.
  No, ezeket kellene pofán lőni gázspray-vel, mert felettébb félelemkeltők. Azt nem kívánom hogy tegyék őket hűvösre, inkább álljanak a napon!”
 • 7. N.P. 2009. július 23. 10:44
  „ketkerek 2009.07.23. 10:31

  És a Hertha szurkolóitól, a németektől melyik magyar újság kért bocsánatot?”
 • 6. Logaritmus 2009. július 23. 10:36
  „Szerintem igenis nemes gesztus volt a román lapok részéről, hogy nem álltak ki a csürhéjük mellett, hanem baráti jobbot nyújtva próbálják a tisztességes hangot megtartani velünk, magyarokkal. Ezt szerintem az összes tisztességes magyar és román ember így gondolja. Nekünk sem ártana ezt viszonozni. Szégyenbe hozzák az országot a foci huligánok.”
 • 5. N.P. 2009. július 23. 10:34
  „ketkerek 2009.07.23. 10:31

  És ezért nekünk is le kell süllyednünk erre a szintre?”
 • 4. ketkerek 2009. július 23. 10:31
  „N:P az általad idézett ujság szerkesztőjén kivül senki sem kért bocsánatot eddig és nem is akar.Az ott történtek pedig vissza vonhatatlanok es ők kezdték.Erdélyben voltam ez időben és láttam mekkora felháborodást váltott ki az ottani magyarok közt.”
 • 3. N.P. 2009. július 23. 10:04
  „index
  "Két román lap, az Adevarul (ami románul igazságot jelent, de hát nekünk meg ott van ugye a Népszabadság) és a Click is hosszú cikkben kért bocsánatot azért a transzparensért, amely a Steaua Bucuresti és az Újpesti EL-selejtező mérkőzésén lógattak ki a román nemzeti zászló mellé Bukarestben. (Hibátlan magyarsággal azt írták egy hosszú lepedőre, hogy ,,Mennyi ideig tartja egy magyar nő a szart magában? 9 hónapig")

  Dorin Chioteának, az Adevarul sportrovatának szerkesztője szerint ,,nemzeteinket milliók kötik össze, akik Jenei Imre és Bölöni László nyelvét beszélik, és nem választhatnak el azok, akiknek a helye a börtönben volna. Pontosan ezért a budapesti visszavágó előtt a milliónyi román szurkoló nevében, akik tisztelik ellenfeleiket és a más ország polgárait, az Adevarul szerkesztősége elhatározta, hogy bocsánatot kér nemzetszomszédjától azok helyett, akiknek ezt meg kellett volna tenniük" (A szerkesztőségi jegyzet teljes szövege a Nemzeti Sporton olvasható)." - és mi beszélünk arról, hogy Románia az a Balkán. Nem Budapest az. Könyörgöm meddig tűrjük még, hogy néhány barom huligán sorozatosan szégyent hoz az országra? És mindezt persze nemzetiszínű zászlók alatt. Szegyen.”
 • 2. ketkerek 2009. július 23. 09:57
  „Egyértelmű hogy a románokkal nem fogják hagyni a szurkolokat a megfelelő válaszadásra..Nem tudom ez balkáni csürhe mivel érkezett azt viszont remélem ők sem tudják hogyan és mivel távoznak.Elfelejtették ma egy hete hogy visszavágo is lesz? Nem vagyok hive az erőszaknak de most valamiért az UTE szurkolóktol várom a revansot.”
 • 1. bespin 2009. július 23. 09:42
  „Bukarestben a rendőrök a románokkal, tehát a hazaiakkal voltak. A mieink kivel lesznek?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Rendőrségi nem a Civil Mozgalom élőláncos tiltakozására

Az Alkotmánybíróság elfogadhatatlan ítélete ellen szerettek volna tiltakozni az országgyűlési… Tovább olvasom