Délmagyar logó

2017. 01. 19. csütörtök - Sára, Márió -7°C | 0°C

Bombariadó Debrecenben - áll a vasút is

Debrecen – A rendőrség nem talált robbanószerkezetet a debreceni Nagyállomás, a repülőtér és a bírósági épületek területén.

A vasúti forgalom péntek délután újra megindult, de jelentős késésekre kell számítani - közölte a rendőrség és a Mávinform az MTI-vel.

Kovács Károly százados, a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószolgálatának munkatársa elmondta: a rendőrség húsz munkatárssal és több bombakereső kutyával vizsgálta át a Nagyállomás épületét és a vonatokat is, de robbanószerkezetet nem találtak. A vasútállomás területére 15 óra előtt néhány perccel engedték be újra az utasokat. Both Ferenc, a Mávinform sajtóügyeletesének tájékoztatása szerint a vasúti közlekedés 15 óra után indult el újra.

A Budapest-Záhony vonalon jelenleg 90-100 perces késésekkel közlekednek a vonatok, a menetrend szerinti forgalom szombat hajnalra állhat helyre - fűzte hozzá.

A rendőrség korábbi közlése szerint egy ismeretlen telefonáló azzal fenyegetőzött, hogy felrobbantja a repülőtér, az ítélőtábla, a Hajdú-Bihar Megyei Bíróság és a Debreceni Városi Bíróság épületeit. A három bírósági épületet összesen 385 embernek kellett elhagynia, 8 tárgyalást félbeszakítottak. A Széchenyi utcában - ahol az ítélőtábla és a megyei bíróság épületei vannak - ideiglenes forgalomkorlátozást rendeltek el. A vasúti forgalom szünetelt.

A Debreceni Rendőrkapitányság az ügyben közveszéllyel való fenyegetés megalapozott gyanúja alapján indít büntetőeljárást ismeretlen tettes ellen.

Korábban írtuk:

Bombariadó miatt kiürítették péntek délután a debreceni bíróságokat, a repülőteret és a Nagyállomást is; a vasúti forgalom szünetel.

A pályaudvar területére nem engednek be vonatokat sem az átvizsgálás idejére, így jelentős késések várhatók a Budapest–Záhony vasútvonalon. Akár kétórás késések is előfordulhatnak, a menetrend szerinti közlekedés szombat hajnalra állhat helyre – közölte a Mávinform.

Kovács Károly százados, a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányaság sajtószolgálatának munkatársa elmondta: egy ismeretlen telefonáló azzal fenyegetőzött, hogy felrobbantja a repülőtér, az ítélőtábla, a Hajdú-Bihar Megyei Bíróság és a Debreceni Városi Bíróság épületeit. Az intézmények átkutatása jelenleg is tart, ez több helyen hatalmas fennakadásokat okoz a belváros forgalmában – tette hozzá.

A százados közlése szerint a három bírósági épületet összesen 385 embernek kellett elhagynia, 8 tárgyalást félbeszakítottak. A Széchenyi utcában – ahol az ítélőtábla és a megyei bíróság épületei vannak – ideiglenes forgalomkorlátozást rendeltek el. A debreceni repülőtér forgalmában a bombariadó nem okozott fennakadást – mondta Kovács Károly.

A Debreceni Rendőrkapitányság közveszéllyel való fenyegetés megalapozott gyanúja alapján indít büntetőeljárást ismeretlen tettes ellen, annak elkövetéséért akár öt év szabadságvesztés is kiszabható.

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hatályon kívül helyezik az egyházügyi törvényt

A döntést azzal indokolták, hogy a törvény nyári elfogadásának módja nem felelt meg "minden közjogi… Tovább olvasom