Délmagyar logó

2018. 04. 25. szerda - Márk 12°C | 25°C Még több cikk.

Boogie nem kér a megasztárságból

A megasztáros énekes úgy látja, sok a tehetség hazánkban, de a közízléssel hatalmas gond van.

Sopronban töltötte szabadságát Gál Csaba Boogie. A Megasztárban ismertté vált előadó párjával érkezett, de a Kisalfölddel sem tett kivételt, így kapcsolatukról nem árult semmit, viszont a tehetségkutató versenyben szerzett tapasztalatairól és a jövőképről szívesen mesélt.
Az énekes úgy látja, sok a tehetség hazánkban, de csak néhányan kapnak lehetőséget, a közízléssel pedig hatalmas gond van. Boogie-nak ezentúl is a zene lesz a mindene, de nem főállásban, hiszen visszamegy dolgozni egy bankba.

– Miért nem tudhatunk semmit a párjáról?

– Soha nem szerettem erről a témáról beszélni. Saját magam kerültem a média érdeklődésébe, őt  szeretném megtartani civil minőségben.

– Hogyan teltek a soproni napjaik?

– Pihentünk. Egész nyáron elfoglalt voltam, zajlott a Megasztár-turné, és nem tudtam sehol kikapcsolódni. Ez a pár nap jót tett, kihasználtuk a wellness-szolgáltatásokat.

– Ezek szerint nem sok mindenről szólt a nyara...

– Annyi biztos, hogy tartalmas volt és kizárólag koncertekkel telt.

– Divattá vált a lemezkészítés, viszont önről nem igazán hallani. Mi ennek az oka?

– A Someday Baby blueszenekarommal már elkezdtük a nagylemez munkálatait. Továbbra is a ’20-as, ’30-as évek amerikai blueszenéjét próbáljuk megidézni. A formáció 1984-ben, még a gimnazista éveim alatt jött létre, amikor egy táska kazettával érkeztem meg Londonból víz alatti, ősrégi zenékkel. Azóta számtalan klubot és fesztivált bejártunk. Szólóban remélhetőleg jövő tavaszra tudok önálló albumot összehozni.

– Mennyiben változott meg az élete mióta megasztár lett?

– Önmagában nagy változást jelent az ismertség, az állandó szereplés, de ennek vége. Valamiből meg kell élni, így visszamegyek dolgozni a bankba. A zenével is kapcsolatban maradok, ugyanúgy, mint az elmúlt évtizedekben.

– Mégiscsak a Megasztár hozta meg az ismertséget. Ezt most feladja?

– Akik bennmaradtak a versenyben, róluk továbbra is gyakran lehet hallani majd a köztudatban. A jó stratégiának van elsősorban jelentősége. A lényeg, hogy milyen kapcsolatban tudok megmaradni azokkal az emberekkel, akik változatlanul támogatni tudják a karrieremet. A sajtó sem lebecsülhető közeg, ami a nyilvános teret biztosítja. Ezek összehangolására kell külön koncepciót kitalálni, mert a sikeresség fő pillére a média.

– Rendkívül sok tehetség zuhant bele az ismertségbe, de közülük vélhetően alig néhányan maradnak fenn. Mi a véleménye a mostani zenészekről és egyáltalán a hazai zenei életről?

– Rengeteg jó zenészünk van, viszont csak kevesen jutnak megfelelő fórumhoz, ezért alig tudják önmagukat megvalósítani. Pedig sokan megérdemelnék a közönség figyelmét. A közízléssel borzasztó nagy probléma van. Nekünk is feladatunk, hogy ezen valamit mozdítani és változtatni tudjunk. A kereskedelmi rádiók fő hátráltatók, az egészséges zene már szinte eltűnt. Hiányolom a bevállalást, és a kreativitást a tőkeerős cégektől. Egzisztenciálisan bele is bukhatnak azok, akik az értéket képviselik. Persze az már önmagában vitát szül, hogy mi a jó, viszont úgy érzem, az embereknek nincs módjuk megismerni a jót.

– Ön szókimondó és nagy szavakat használ. Mennyit változott a személyisége az elmúlt hónapokban?

– Ezt a környezetemben élőknek kell megállapítani. Egyértelmű törekvésem, hogy ne ferdüljek el. Aki hirtelen belecsöppen egy ilyen közegbe, olyan impulzusok érhetik, amelyek károsan befolyásolják a személyiségét. Próbálok odafigyelni, hogy kevésbé legyen negatív hatással rám a mostani helyzet.

– Miről álmodik az életben?

– Sok minden megváltozhat, de a blues megmarad mindig, egész életre. Ezen a területen szeretnék én is megmaradni. Az pedig mindenképpen előny, hogy másfajta zenei karaktert is érvényre tudtam juttatni, de védjegyem még mindig az úgynevezett déli blues. A fémtestű gitárom pedig társam a bűnben.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Zöld-fehérek egymás ellen

Holnap a Ferencváros otthonában vendégszerepel a Győri ETO FC. A győri futballisták a megyei… Tovább olvasom