Délmagyar logó

2017. 05. 01. hétfő - Fülöp, Jakab 5°C | 20°C Még több cikk.

Bőrfejűek támadtak egy cigánytáborra Oroszországban

Oroszországban bőrfejűek megtámadtak egy cigánytábort, és két romát meggyilkoltak a volgográdi területen. Az utóbbi időben szinte nincs nap, hogy ne érkeznének hírek orosz nacionalista, fasiszta csoportok többnyire halálos kimenetelű akcióiról.
A közép-oroszországi Volszkij városban egy skinhead banda rátámadt egy folyóparton lévő cigánytáborra. A támadók vasrudakkal ütötték-verték, akit láttak, két ember meghalt, két másikat súlyos sérülésekkel kórházban ápolnak. Mindez még csütörtökön történt, azóta három azonosított skinheadet már letartóztattak.

Az utóbbi időben szinte nincs nap, hogy ne érkeznének hírek orosz nacionalista, fasiszta csoportok többnyire halálos kimenetelű akcióiról. Az áldozatok között egyaránt találhatóak színesbőrű külföldi diákok, kaukázusi kinézetű orosz állampolgárok, illetve mint ebben az esetben, cigányok.

A belügyminiszter csütörtökön már a büntető törvénykönyv szigorítását követelte és a nemrég létrehozott társadalmi kamara is a szélsőséges megnyilvánulások elleni harc kérdésével foglalkozik pénteki, első hivatalos ülésén. Az ajánlások között szerepel egyfajta általános tolerancia tanfolyam-kötelezettség, méghozzá nemcsak a diákok, hanem például a hivatalnokok és az idegenekkel nem túl barátságos rendőrök számára is.

Szakértők azonban nem fűznek nagyobb reményeket ilyen jellegű brosúrák vagy kötelező előadások nevelő hatásához. A szintén érintett mohamedán főmufti szerint pedig az idegengyűlölő rendőröket nem nevelni, hanem elbocsátani kell.

Krónika Hírszolgálat
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Sült kolbász után csokipálinka

Gyermekekre jellemző tulajdonság, hogy ha valamivel kísérletezni szeretnének, azt akkor teszik meg, amikor a szülők nem tartózkodnak otthon. Magdika is így tett 13 éves korában: a szülők Téten szüreteltek, ő pedig nekiállt rétes nyújtani. A túrós finomság kitűnőre sikeredett, így a munkából fáradtan hazatérőket kellemes meglepetés várta. Finom süteményei is bekerültek receptkönyvünkbe. Tovább olvasom