Délmagyar logó

2017. 05. 26. péntek - Fülöp, Evelin 12°C | 22°C Még több cikk.

Borkai: olcsó fűtéskorszerűsítés

Borkai Zsolt győri polgármesterjelölt (Fidesz) tegnapi sajtótájékoztatóján elsősorban arról beszélt, hogy megválasztása esetén a távhőszolgáltatást a fogyasztói oldalról közelítené meg.

 Kidolgoztak egy olyan rendszert, amellyel meglepően olcsón  lehetne megoldani a távfűtéses lakásokban az egyedi hőmennyiségmérést. Így mindenki annyit fizetne, amennyi energiát elhasznált. A legtöbb gond ezekben a lakásokban a régebbi, úgynevezett egycsöves fűtési rendszerekkel van. Ezek átalakítása egyes számítások szerint lakásonként akár 250 ezer forintba is kerülne.

Borkai Zsolt szerint a kidolgozott módszerrel lakásonként 10 ezer forintból is lehetne megoldást találni, s a szociálisan rászorulóknak még ezt az összeget sem kellene megfizetniük. Feltétel, hogy egy-egy lakóegységben (lépcsőházban, épületben) valamennyi lakónak el kell végeztetnie a munkát, különben a rendszer nem működik hatásosan. (Győrben 25 ezer távfűtött lakásról beszélhetünk.) A lehetőség megteremtésével akár 20 százalékot  lehet megtakarítani a fűtési költségből. Borkai Zsolt hozzátette: ebben az esetben már különösen értelme van az ablakok korszerűre cserélésének, ami még fokozza a megtakarítást.

 

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Polleninformációk

Az ÁNTSZ megyei intézetének mérései szerint a múlt héten Győr 70 km-es körzetében a nagyon erősen… Tovább olvasom