Délmagyar logó

2017. 04. 27. csütörtök - Zita 10°C | 24°C Még több cikk.

Boross Péter szakított az MDF-fel, de nem így akarta

Boross Péter felháborítónak tartja, hogy csütörtökön nyilvánosságra került az a rövid levél, amelyet az MDF elnökségének írt néhány napja.
Ebben közli, hogy megszakítja a kapcsolatot a párttal. A volt miniszterelnök csütörtökön azt mondta: a levelet belső használatra, a párt elnökségének szánta, nem akarta, hogy kikerüljön. Hozzátette: nem tudja, ki hozhatta nyilvánosságra, és miért. Arra a kérdésre, hogy a kiszivárgott levél tartalma valós-e, és tartja-e magát az abban leírtakhoz, Boross Péter igennel válaszolt.

A néhány soros levélen 2009. június 13-i dátum szerepel, a Magyar Demokrata Fórum Elnökségének tagjainak címezték, "Kedves Barátaim!" megszólítással. Boross Péter leírja, hogy tévéműsorban kérte korábban a tagságot: ne lépjenek ki, és az elnökséget is, személyesen, hogy mellőzzék a kizárásokat. "Ez utóbbit sikertelenül. Ezért kapcsolatainkat megszakítottnak tekintem. Jobban meglesztek nélkülem" - írja. A levél így folytatódik: "Az út, amelyen jártok, számomra vállalhatatlan. Nekem az elvek és eszmények többet jelentenek, mint a politikai sodródás a feltételezett siker érdekében. Arra kérlek Benneteket, hogy a közszereplés során mondott szavaimat hitelesen idézzétek."

A Független Hírügynökség keresi a levéllel kapcsolatban az MDF elnökségét.

Boross Péter június 10-én a Magyar Televízió Nap-kelte című műsorában azt mondta: tévedett, amikor azt gondolta, hogy Bokros Lajos EP-jelölése nem tesz jót az MDF-nek. A volt miniszterelnök azt is mondta: indokolatlan lesz megkérdőjelezni Dávid Ibolya pártelnök alkalmasságát a párt június 20-i országos gyűlésén, mert a pesszimista előrejelzések ellenére sikernek könyvelhetik el a június 7-i voksolás eredményét az MDF-nél. Be kell látniuk tévedésüket a demokrata fórum azon képviselőinek, akik ellenezték Bokros Lajos jelölését, ugyanakkor a pártnak is el kell ismernie, hogy ez a lépés váratlan, a stílus pedig szokatlan volt - tette hozzá. Boross Péter azt tanácsolta pártja tagjainak a műsorban, hogy mellőzzék a hangzatos kritikát, álljanak kicsit félre, de senki ne hagyja el az MDF-et, és ne is zárjanak ki senkit a pártból.

Boross Péter január elején jelentett be, hogy lemond országgyűlési képviselői mandátumáról. Akkor ezt életkorával és egészségügyi állapotával indokolta, valamint azzal, hogy az Országgyűlés szerinte most nem a törvényhozás színtere, hanem a terméketlen politikai küzdelmeké. Cáfolta, hogy a párton belüli személyi viták miatt távozna, illetve úgy nyilatkozott: az MDF-ben tovább dolgozik, tanácsaival segíti a pártot.

Olvasóink írták

 • 9. gardista33 2009. június 19. 05:05
  „szpiri nem tudod mi volt a háttérben: egy pletyka szerint pisztolyt szoritottak a homlokához valakik . Ki lehet találni hogy kik.”
 • 8. szpirigonzálesz 2009. június 18. 22:50
  „Ha egy hegyi kecskét ültettek volna be Antall Józsi után a miniszterelnöki székbe, az legalább olyan jól műkődtette volna az országot, mint a a derék vendéglátós Boross Péterünk, vagy jobban.

  Számomra Antall Józsi sem tartozik a politikai példaképek kategóriájába.
  Nem volt sehol, amikor az ég zengett.
  Szerencsés időpontban lépett be a politikai életbe. Mázlistaként lett miniszterelnök.
  Ha rátermett ember került volna erre a posztra, sokat tehetett volna a hazánkért.

  A semmire sem használható Boross viszont éppen akkor töltötte be a belügyminiszteri posztot,
  amikor Józsi bátyánk nyirokkeringése sajnálatos módon összeomlott.
  A csapos-hóbagoly mindig is tudálékoskodó percemberke volt.
  Nagy bajban volnék, ha érdekelne a véleménye.”
 • 7. antikos 2009. június 18. 22:32
  „A hóbageszt valahogy soha sem bírta. MA az első szimpatikus megmozdulását követte el magyar honunkért! Végre valahára eltűnik a közéletből. Gyanítom az egész mdf egy mszmp által legyártott baromság...
  Mind szoci kapura játszó alak volt.”
 • 6. dodó 2009. június 18. 21:51
  „gardista33 és comet

  Nem az alacsony részvétel, és nem Bokros - habár segítettek - hanem a Hit Gyülekezete ... be Ibolykát az EU-ba! Németh hitszónok és messiás utasította a hitgyüliseket az emdéefre való voksolásra.
  Aki még emlékszik a parlamenti választásra az arra is emlékszik, hogy az akkori eredményeiket a Tisztelet Társasága szavazatainak köszönhették, akiknek Ibolyka gyorsan hátat fordított, sőt mindent megpróbált az ellehetetlenítésükért! Ugyanilyen elvtelen módon fordul rövidesen szembe az egyébként tiszteletet nem érdemlő hitgyülisekkel is, sőt aljasul fogja tagadni megegyezésük létét is!”
 • 5. gardista33 2009. június 18. 20:09
  „Comet most az alacsony részvételi aránynak köszönhette azt az egy mandátumot,az országgyülési választásokon ök is kibukbak mint a szadeszosok.”
 • 4. gardista33 2009. június 18. 20:00
  „Comet az a furcsa hogy én még nem találkoztam mdf-es képviselövel az utcán! Ez valami ufo lehet ? :D”
 • 3. cselac 2009. június 18. 19:54
  „Ezek szerint az MDF elnökségében van valaki, aki nincs Dávid pártján...a levél kiszivárogtatásából legalábbis én ezt a következtetést vonom le, merthogy nagyon kemény és őszinte kritika van benne a jelenlegi vezetéssel szemben, amit tuti, hogy a két mufti önzése miatt nem tesz jót nekik. Magyarán cumi van, balekok.”
 • 2. comet 2009. június 18. 19:52
  „váratlan sokk terápiát kapott az ország Dávid Ibolyától a Bokros Lajos nevű sokkolóval, ami erős média tuninggal 1 képviselőt eredményezett. A legközellebi választáskor remélhetőleg már felkészültebb lesz a lakosság az ilyen váratlan meglepetésekre.”
 • 1. maradando 2009. június 18. 19:42
  „Boross Péter szakitott az MDF-fel. Az MDF szakitott az elveivel . Ezek útán nem jogosult a név használatára .
  Ezek útán már kiérdemelte a Szabad Demokrata Fórum ,nem éppen hizelgő nevet.”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Verés és megaláztatás az iskolában - két éve zaklatták

Kovács Anikó (15) édesanyja sem tudta, hogy lányát a suliban rendszeresen zaklatják iskolatársai. Tovább olvasom