Délmagyar logó

2018. 03. 18. vasárnap - Sándor, Ede -4°C | 5°C Még több cikk.

Börtön a somogyi rendőröknek

Felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte a bíróság hétfőn azt a rendőrt, aki tavaly decemberben meglőtte járőrtársát a Somogy megyei Őrtilos határában.
Felfüggesztett börtönt kapott a könyökén eltalált áldozat is. A két rendőr a nyomozás elején még azt állította, hogy járőrözés közben ismeretlenek lőttek rájuk, de nem sokkal később kiderült, hogy egyikük kezében egy olyan fegyver sült el, amilyen nem is lehetett volna nála. Igaz, a lövés vétlen volt.

"Nagyon megbántam, ami történt" - mondta az utolsó szó jogán, nagyon halkan a Somogy Megyei Bíróság Katonai Tanácsa előtt az elsőrendű vádlott. Ő lőtte meg a társát az éjszakai szolgálat közben. A sérült rendőr kórházba került.

2008. december végén még egy ismeretlen fegyveres nyomait keresték a helyszínelők Őrtilos határában, mert a rendőrök azt hazudták, hogy feltehetően orvvadászok lőttek rájuk. Később bevallották, hogy egyikük véletlenül lőtte meg a másikat, mégpedig egy nylontáskában talált fegyverrel. A sportfegyver állítólag akkor sült el, amikor a szolgálati autóban a rendőr meg akarta nézni, hogy pontosan mit talált.

Biszak János hadbíró ezredes az ítélethirdetéskor azt mondta, hogy a vallomás teljesen életszerűtlen. A bíróság végül az egyik rendőrt kötelességszegés, gondatlan veszélyeztetés, lőfegyverrel és lőszerrel való visszaélés, valamint bűnpártolás miatt 1 év hat hónap felfüggesztett börtönre ítélte. A másik rendőr kötelességszegés és bűnpártolás miatt 10 hónap, szintén felfüggesztett börtönt kapott. Mellékbüntetésül mindkettőt lefokozzák.

A Somogy Megyei Bíróság Katonai Tanácsának ítélete nem jogerős, mert az ügyész és a rendőrök ügyvédei is három nap gondolkodási időt kértek.

Olvasóink írták

 • 5. flexsnake 2009. június 09. 11:38
  „3.okoska. Szolgálatteljesítés közben egy baleset volt. Ennyi történt. HA a mentős a fecskendővel megszúrja a másikat akkor kirúgnád? Az ostobaság akkor a legszörnyűbb ha elvakultsággal és elmebajjal társul.”
 • 4. bo 2009. június 09. 10:58
  „Légy nyugodt, biztos leszerelik őket!”
 • 3. sörpocak 2009. június 09. 07:46
  „Ha ezt nem rendőrök követték volna el, ők, vagy ő nem felfüggesztettet kapott volna, hanem letöltendőt és a megnevezés is más lett volna.És ha egy embert talált volna el? Dehát ugye a szarházi naplopók mást érdemelnek.Itt is szét kellene nézni a házuk tájékán. És csak lefokozták őket??????? Rúgni ki a francba az ilyeneket.”
 • 2. maradando 2009. június 09. 01:47
  „Én is ránéztem a cimre és csodálkoztam .Mig el nem olvastam a cikket.Első benyomásom az volt nahát Börtönt épitettek a rendöröknek?Szolgálati lakás helyett?”
 • 1. flexsnake 2009. június 09. 00:42
  „HA felfüggesztett akkor az nem börtön, a cím megtévesztő.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Simor András hazahozza befektetéseit

Nem menekítette külföldre vagyonát, megtakarításainak forrása jegybankelnöki kinevezése előtt külföldi munkájának és Magyarországon kívüli befektetéseinek hozadéka - állítja Simor. Tovább olvasom