Délmagyar logó

2017. 11. 23. csütörtök - Kelemen, Klementina 3°C | 13°C Még több cikk.

Börtönben végezhetik a természetkárosító motorosok?

A Környezetvédelmi és Vízügyi Minisztérium, a Környezeti Tanácsadó Irodák Hálózata, valamint a Magyar Gépjárműimportőrök Egyesülete (MGE)tagvállalatainak képviselői megbeszélést tartottak a gépjárművek terepen történő használatának tárgyában.
A résztvevők egyetértettek abban, hogy a védett természeti területeken – munkavégzés céljából engedéllyel használt járművek kivételével – tilos mindenfajta gépjármű használata. A tilalom megszegőivel szemben alkalmazandó szankciók megfelelőek (természetvédelmi szabálysértési bírság, természetvédelmi /közigazgatási/ bírság és erdővédelmi bírság), amelyek azonban elfogás nélkül nem alkalmazhatók. Ki kell ezért dolgozni a feltartóztatás és az elfogás jelenleginél hatékonyabb és eredményesebb végrehajtásának törvényi módszereit és feltételeit, majd annak alapján módosítani szükséges a Természetvédelmi Őrszolgálat működését megalapozó törvényt.

Egyetértés volt abban is, hogy a módosítás alatt álló erdőtörvényben és a hozzá tartozó végrehajtási rendeletben, pontosítani kell a gépjárművek erdőben történő használatának rendjét. A megbeszélés résztvevői ezúton is felkérik a helyi önkormányzatokat, hogy ott, ahol a lehetőség adott, jelöljenek ki területet a gépjárművek (különösen a motorkerékpárok és a quadok) jogszerű és a természetet nem károsító használatának elősegítésére. Felhívták a Gazdasági és Közlekedési Minisztérium vezetőinek figyelmét arra, hogy megoldatlan az 50 köbventi alatti motorkerékpárok és a quadok (ATV-k) rendszámmal történő ellátása, enélkül beazonosíthatatlan a természetkárosítás felelőse, ezen kívül megállapíthatatlan, hogy az adott jármű megfelel-e a biztonságos közlekedés feltételeinek - áll az MGE által kiadott közleményben.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Eredmény: Az előzetes adatok szerint 53 százalékkal nyert a konzervatív UMP jelöltje Nicolas Sarkozy lesz az új francia elnök

Párizs MTI Tovább olvasom