Délmagyar logó

2017. 11. 22. szerda - Cecília 5°C | 13°C Még több cikk.

Börtönbüntetésre ítélték a Kaposvári Városgazdálkodási Zrt. volt vezetőjét

Jogerősen egy év tíz hónap letöltendő börtönbüntetésre ítélte és ötmillió forint pénzbüntetéssel sújtotta Püspök Rudolfot, a Kaposvári Városgazdálkodási (KVG) Zrt. volt elnök-vezérigazgatóját jelentős vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés és magánokirat-hamisítás miatt csütörtökön a Kaposvári Törvényszék.
A bíróság megállapítása szerint az ügy elsőrendű vádlottja 2008-ban valótlan tartalmú szállítási szerződést kötött a másodrendű vádlott, a bűnsegédlettel vádolt Schmidt Gábor vállalkozásával, a budapesti bejegyzésű SCHG Generál Kft.-vel két somogyi - az osztopáni és a csökölyi - hulladéklerakó földtakarásáról. A munka elvégzéséről valótlan tartalmú teljesítési igazolásokat állítottak ki. Püspök Rudolf ezzel 33 millió forint vagyoni kárt okozott saját cégének, a KVG Zrt.-nek.

A bíróság a másodrendű vádlottat egy év - két évre felfüggesztett - börtönbüntetésre, valamint a KVG Zrt.-től kapott összeg nagyságával azonos, azaz 33 millió forint vagyoni elkobzásra ítélte.
A másodfokon eljáró Kaposvári Törvényszék mindkét vádlott esetében helybenhagyta az ügyben első fokon eljáró Kaposvári Városi Bíróság határozatát.

A KVG Zrt. volt elnök-vezérigazgatója a bíróság előtt azzal védekezett, hogy nem ő választotta ki a szerződő felet, a döntést csak ellenjegyezte, a szerződésben foglaltak ellenőrzése pedig nem az ő feladata volt.

A korábbi vallomásokból kiderült, hogy az állítólagosan a legjobb árajánlatot adó, s ezért a földmunkával megbízott cégnek nem voltak a munkavégzéshez megfelelő gépei. A másodrendű vádlott a tényleges munkavégzéssel egy alvállalkozót bízott meg, ám annak vezetője úgy nyilatkozott: ők nem végeztek olyan munkát, amely a KVG Zrt. és fővállalkozó közötti szerződésben áll.

Az ügyben ismeretlen személy feljelentése alapján indult nyomozás 2009 márciusában.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kiírták az új Albert Stadion építésére vonatkozó építési pályázatot

A Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. (MNV) kiírta az új Albert Stadion építésére vonatkozó meghívásos… Tovább olvasom