Délmagyar logó

2018. 03. 19. hétfő - József, Bánk -5°C | 0°C Még több cikk.

Borúlátó a Moodys a magyar besorolással kapcsolatban

Borúlátó kilátásokat ad Magyarország besorolásával kapcsolatban a Moodys Investor Service. A nemzetközi hitelminősítő legfrissebb országjelentésében kiemeli a bizonytalan helyzetet, és csalódást keltőnek nevezi a kiigazító csomagot, mivel az csak bevételek növelését célozza.
Az elemzés szerint az adóintézkedések a beruházások és a gazdasági növekedés lassulásának kockázatával járnak, és átterelhetik a gazdasági tevékenységet az árnyékgazdaságba. A Moodys arra is felhívja a figyelmet, hogy az adóemelések éppen azt az adóterhet növelték tovább, amely már eddig is a legmagasabb volt a visegrádi négyek között, ez pedig Magyarországot versenyhátrányba szorítja a szomszédaihoz képest.

A kormányzat nagyon komoly kihívások előtt áll, elsősorban a fiskális helyzet javítása terén - mutat rá az elemzés, amely szerint elkerülhetetlenek a strukturális reformok, ezekről azonban még mindig nem sokat tudni. Ez viszont aláássa a hitelességet, s ennek nyomán sebezhetőbbé válhat a forint.

A hitelminősítő szerint az önkormányzati választásokig az eddig bejelentett, többségükben bevételnövelő intézkedéseken kívül más egyensúlyjavító intézkedés nem várható, a kiadások csökkentését eredményező lépésekre, s a szükséges reformok megindítására leghamarabb 2007-ben kerülhet sor, ám még ez is kérdéses - írja a jelentés, amely megemlíti azt is, hogy a hasonló hitelminősítésű országokhoz képest a magyar mutatók érdemben rosszabbak.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hosszabb távra tervez

Román junior-világbajnok kapussal erősített a magyar bajnok

Audi-ETO. Stancuta Guiu… Tovább olvasom